Successos

successos

L’autobús que va caure al Lérez, ja ha estat recuperat

Un cop extret de la llera del riu, el vehicle quedarà sota custòdia de la Guàrdia Civil, que serà qui l’examinarà “de manera minuciosa” per esclarir què va passar

Les proves de càrrega realitzades sobre el pont de Cerdedo-Cotobade (Pontevedra) des del qual es va precipitar l’autobús accidentat la nit de Nadal han estat satisfactòries i, “si tot segueix així”, l’autocar serà recuperat del riu “en les pròximes hores”.

Així ho havia avançat la subdelegada del govern espanyol, Maica Larriba, que havia acudit aquest dimarts fins al viaducte de Pedre, on tècnics del ministeri de Transports supervisaven des de primera hora del matí tot l’operatiu per a retirar l’autobús del llit del riu Lérez.

El dispositiu desplegat “funciona amb normalitat”, segons Larriba, i el pont “s’està comportant correctament”, per la qual cosa les autoritats estimen que podrà aguantar el pes tant de la grua que s’ha instal·lat en ell com de l’autobús quan sigui enganxat.

En tot cas, els tècnics han instal·lat en el pont uns mesuradors topogràfics dissenyats per a detectar possibles incidències.

Amb totes les prevencions adoptades, finalment s’ha pogut recuperar el vehicle de la llera del riu Lérez amb una grua que té un braç d’uns 75 metres i un motor “molt potent”, segons ha indicat la subdelegada, que ha destacat a més que el cabal del riu “ha baixat”, la qual cosa ha permès buidar part de l’aigua que hi havia a l’interior de l’autobús.

“Això és un factor a favor per a poder realitzar el rescat en les millors condicions possibles”, ha sostingut la representant governamental, que ha celebrat a més que hi hagi una meteorologia “idònia” per a abordar aquests treballs perquè “no hi ha vent ni plou”.

Aquests treballs de rescat de l’autobús, que van a càrrec de la companyia Monbús (propietària del vehicle), han estat precedits de diverses comprovacions, després de la qual cosa es va acordar instal·lar la grua i els contrapesos necessaris perquè no es desplomi en enganxar l’autobús.

A més de preparar la grua i el pont per a l’hissat del vehicle, bussos del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil s’han submergit per a enganxar els cables de la grua a l’eix de l’autocar sinistrat.

Una vegada assegurat, ha estat hissat molt lentament perquè la maniobra no fos massa brusca i acabés per desestabilitzar els ancoratges de la grua que suportarà tot el pes.

Bombers i agents especialitzats de la Guàrdia Civil han baixat en les últimes hores fins a l’autobús per a preparar el vehicle per a les tasques d’extracció.

Entre altres coses, s’han tallat diversos arbres i s’ha retirat part de la carrosseria de l’autobús, amb l’objectiu d’evitar obstacles i alleugerir el pes de l’autocar, evitant al mateix temps que es concentrés més aigua a l’interior de l’habitacle.

També s’han recuperat diverses pertinences de les víctimes de l’accident, entre elles maletes i bosses de viatge, algunes de les quals havien quedat “escampades pel riu”.

Una vegada ha estat retirat del llit del riu Lérez, l’autobús ha quedat sota la custòdia de la Guàrdia Civil, que serà qui l’examinarà “de manera minuciosa” per a poder obtenir “el nombre més gran de dades possibles sobre l’accident” i aclarir el succeït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia