Successos

Revisió de la pena al condemnat per un crim a Lloret, que va fugir

La defensa de Rassoul Bissoultanov demana que li rebaixin la pena de 15 anys

La família del turista italià mort proposa que li’n posin una de més elevada

Nou capítol del complex cas de la mort del turista italià Niccolò Ciatti de resultes d’una coça a la discoteca St. Trop el 12 d’agost del 2017 a Lloret de Mar. El TSJC va revisar ahir la sentència de l’Audiència de Girona, que va imposar 15 anys de presó per un delicte d’assassinat a Rassoul Bissoultanov, que es va evadir aquest estiu quan l’havien convocat a una vista en què s’havia de decidir si entrava a la presó després de dictar-se la sentència. Avui continua en parador desconegut i Itàlia també el busca perquè el vol jutjar allà.

La revisió del TSJC s’ha fet a instàncies dels recursos presentats pel lletrat Carles Monguilod, que defensa Bissoultanov i que demana que es revoqui la condemna per assassinat i es condemni el seu client per lesions en concurs amb un delicte d’homicidi per imprudència, i pel lletrat de la família Ciatti, Francesc Co, que troba adequada la tipificació d’assassinat, però creu que l’Audiència no va justificar per què imposava la pena mínima de l’interval que va dels 15 als 24 anys, que era la pena que demanaven les acusacions. Monguilod va defensar que Bissoultanov, txetxè practicant de la lluita lliure, no tenia intenció de matar ni era conscient després de la coça que va clavar a Ciatti que li hagués causat la mort. Monguilod va recordar que la lluita lliure no admet cops i va remarcar que portava sabatilles d’estiu, no sabates amb puntera que podien resultar idònies per lesionar. “Els seus peus ja són una arma”, va replicar Co, remarcant que l’agressor sabia colpejar i no necessitava sabates dures, i va aprofitar per introduir la llista d’antecedents de Bissoultanov, encara que el facin reincident per aquesta causa i que siguin d’altres països: robatori, falsificació, conducció sense carnet i pertinença a organització criminal. També havia estat investigat per extorsió de prostitutes. L’advocat Manel Mir, en representació de l’acusació popular en nom de l’Ajuntament de Lloret, va retreure a Monguilod que hagués posat 37 vegades la paraula baralla en el seu recurs en un intent de fer creure que hi havia hagut una baralla quan, segons ell, va ser una agressió unilateral de la qual la víctima no es va poder defensar. Mir i la fiscal no han presentat recurs contra la sentència que va imposar l’Audiència de Girona ni discuteixen el veredicte del jurat.

Mentre el TSJC revisa la condemna, el tribunal de Roma ha sol·licitat, a través d’Eurojust, informació sobre com està el procediment a Catalunya, perquè la justícia italiana també té obert un procediment contra Bissoultanov, per a qui sol·liciten la cadena perpètua per assassinat. L’existència de processos en dos països ha provocat una situació rocambolesca. El 2017, l’Audiència de Girona va haver de suspendre el judici contra Bissoultanov perquè havia estat capturat a Alemanya, que, en veure que ja tenia una ordre de detenció, el va entregar a Itàlia, que també el volia jutjar. Itàlia li va concedir la llibertat i ell va optar per entregar-se a l’Audiència de Girona perquè el jutgessin aquí, on no s’arriscava a la cadena perpètua. Quan va conèixer la sentència de 15 anys, però, es va tornar a evadir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia