Successos

Dos anys de presó per una macroestafa de bitllets d’avió

Una veïna de Santa Coloma en va vendre més de 130 de falsos

Fixen la indemnització en més de 240.500 euros

L’Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó i una multa de 675 euros la veïna de Santa Coloma de Farners que va fer una macroestafa i va arribar a vendre més de 130 bitllets d’avió inexistents entre el 2011 i el 2015. L’acusada s’enfrontava a sis anys de presó. La fiscalia, les acusacions particulars i la defensa han pactat una rebaixa de la pena aplicant-li una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici. La dona ha admès els fets i ha acceptat la condemna. L’Audiència ha fixat la indemnització en més de 240.500 euros.

Segons recull l’escrit d’acusació que la dona ha subscrit, s’oferia a aconseguir bitllets d’avió per sota del preu de mercat. O bé feia córrer la veu perquè les víctimes contactessin amb ella o bé els deia que treballava per a una agència de viatges. L’objectiu era guanyar-se la confiança dels viatgers potencials. A partir d’aquí, començava l’engany, que sempre acabava de la mateixa manera: les víctimes pagaven part dels bitllets o bé tot el viatge i acabaven quedant-se sense poder volar.

La majoria de les víctimes són originàries de països sud-americans que volien viatjar als seus països d’origen i contactaven amb l’acusada a través del boca-orella perquè deia que podia comprar els viatges a bon preu. Les quantitats que va embutxacar-se varien en funció de cada víctima. N’hi ha de 600 euros, de 700, de 1.500, de més de 2.000 euros o fins i tot d’altres de molt superiors. Entre aquestes hi ha, per exemple, els 5.648 euros que va estafar per a un viatge a Santo Domingo o els 7.556 que es va quedar per vuit bitllets inexistents a Punta Cana. Fins i tot, aprofitant que una víctima li havia donat el seu número de compte, va arribar a transferir-se gairebé 11.500 euros dels seus estalvis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia