Successos

successos

L’ADN de la roba de Jubany no coincideix amb el de l’investigat

El jutge encarrega ara comparar les mostres amb les trobades al cos de la bibliotecària assassinada el 2001

Ordena també recollir mostres dels escrits de l’investigat per comparar-los amb les amenaces rebudes per Jubany abans del crim

Les anàlisis encarregades pel jutge instructor de l’assassinat de la bibliotecària Helena Jubany el 2001 conclouen que l’ADN masculí trobat a la roba que portava la víctima quan va ser assassinada no coincideix amb el de l’únic investigat pel crim, Xavier Jiménez. El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha decidit encarregar noves proves davant del resultat negatiu de les proves. Tant l’ADN de l’investigat com les restes de la roba es compararan ara amb mostres d’ADN extretes de la víctima, tant de les ungles com de la vagina, mostres custodiades per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses. El jutjat ha demanat a la Policia Nacional que recopili “articles, assajos, llibres o qualsevol altre text publicat o realitzat” per l’investigat en la data més propera possible a l’any 2001 per analitzar-ne la seva escriptura comparant-la amb els anònims que va rebre Jubany abans del seu assassinat. El Consell Comarcal del Berguedà, on treballava aleshores Xavier Jiménez, haurà d’aportar els escrits, correus electrònics o qualsevol altre document elaborat per ell en aquella època. A més de les restes d’ADN masculí, la científica va trobar restes d’una segona persona que s’ha pogut concloure que pertanyen a l’ADN d’Helena Jubany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia