Successos

Condemnat per agredir un regidor que li va aturar unes obres que feia sense permís a Fontanals de Cerdanya

L’acusat, que s’enfrontava inicialment a 7 anys de presó, ha reconegut els fets i ha acceptat la condemna d’1 any i mig

L’Audiència de Girona ha condemnat a 1 any i mig de presó un home per agredir i amenaçar un regidor de Fontanals de Cerdanya que li va aturar una obra que feia sense llicència. A finals del 2019, quan la víctima era regidor de Medi Ambient i Agricultura, l’Ajuntament va ordenar aturar-la. Els fets que aquest dimarts han arribat a judici es remunten a l’1 de febrer del 2020 quan l’acusat “guiat per sentiments d’odi, ressentiment i venjança” per la suspensió va anar amb un jeep de camuflatge a la granja de vaques que el regidor tenir a Urtx i, quan el va veure, va baixar i li va etzibar uns quants cops. Un cop a terra el va amenaçar amb una navalla. Durant el judici, l’home ha reconegut els fets i l’Audiència ha dictat sentència de viva veu.

Els fets que han arribat a judici aquest dimarts es remunten a principis del 2020 quan l’acusat va anar fins a una granja de la víctima al nucli d’Urtx i el va colpejar i amenaçar. Uns mesos abans, concretament el mes de desembre del 2019, l’Ajuntament li havia parat unes obres que estava fent sense llicència. Aleshores, la víctima ostentava el càrrec de regidor de Medi Ambient.

Segons recull l’escrit de fiscalia, l’acusat “guiat pels seus sentiments d’odi, ressentiment i venjança” cap al regidor per la seva “condició d’autoritat” i la seva actuació en l’expedient, li va assestar diversos cops. Dos amb la cama a la zona del pit i el ventre i dos més amb la ma tancada a la zona dels ulls i la boca, fent-lo caure.

L’escrit recull que com a conseqüència dels cops, la víctima va patir hematomes, erosions subcutànies i va perdre dues dents, que van requerir de tractament odontològic.

Un cop a terra, a més, l’acusat “amb ànim de violentar” va treure una navalla de la butxaca i el va amenaçar dient-li: “Et punxo, et mataré com diguis alguna cosa et mataré, no et vull veure més a l’Ajuntament ni enlloc”. Després, va marxar amb el cotxe.

L’acusat s’enfrontava a 7 anys de presó per un delicte d’atemptat a l’autoritat amb lesions i un altre delicte d’amenaces. Aquest matí, però, a les portes del judici, les parts han arribat a un acord de conformitat que ha permès rebaixar-li la pena.

La fiscalia ha modificat el seu escrit de conclusions provisionals i ha sol·licitat que se li imposés 1 any i mig de presó i dues multes de 1.440 euros en total pels delictes d’atemptat a l’autoritat amb lesions i per un delicte menys greu d’amenaces. També li imposa la prohibició d’acostar-se a la víctima a menys de 100 metres durant tres anys.

L’acusació particular i la defensa s’han adherit a la petició del ministeri fiscal, l’acusat ha reconegut els fets i el tribunal ha dictat sentència de viva veu.

La condemna, a més, estableix que el processat no haurà d’entrar a presó a condició que no torni a delinquir durant un període de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia