Successos

El jutjat veu traïdoria en l’apunyalament de Santa Coloma de Farners

Sosté que l’investigat tenia intenció de matar la víctima sense que tingués la possibilitat de defensar-se

El jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners veu traïdoria en l’apunyalament d’aquest cap de setmana a Santa Coloma de Farners i sosté que l’investigat tenia intenció de matar la víctima sense que tingués la possibilitat de defensar-se. En la interlocutòria de presó, el jutge remarca que la víctima no sabia que l’agressor tenia un ganivet i que la seva utilització va ser del tot “inesperada”. A més, detalla que les característiques de les lesions –tres ganivetades seguides al tòrax i l’abdomen- denoten que la intenció no era lesionar la víctima. El jutge sosté també que la “gravetat” de les lesions –una d’elles a l’alçada del cor i l’altra als budells-, avalen que va ser un assassinat en grau de temptativa.

Els fets van passar la matinada de dissabte a la zona del poliesportiu dels Saioners, on se celebrava la festa major. Segons recull la interlocutòria, es va iniciar una baralla entre els tres detinguts i amics seus amb el grup on hi havia la víctima. Finalment, però, la baralla va continuar amb els tres detinguts, la víctima de la ganivetada i un altre agredit.

El jutge conclou que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa i no d’homicidi perquè l’agressor va apunyalar la víctima amb traïdoria i aquesta no va tenir cap possibilitat de defensar-se. Prova d’això, remarca el jutge, és que no sabia que duia l’arma, que s’estaven barallant a cops de puny i que, de sobte i de manera “inesperada”, li va assestar tres ganivetades seguides. Una d’elles a l’alçada del cor i una altra als budells. “Per el lloc on es van produir i el resultat de les mateixes no podem concloure sinó que la intenció era matar i no lesionar”, com sosté la defensa.

“Si l’hagués volgut lesionar, davant les circumstàncies que estaven de baralla amb punys, les hagués realitzat en una altra part del cos on la ferida no suposaria un greu risc per a la vida”, afegeix a la interlocutòria de presó. La víctima, de fet, va ser trasllada d’urgència al Trueta per la gravetat de les ferides.

El jutge tampoc es creu la versió de l’acusat, que es va presentar voluntàriament a comissaria gairebé dos dies després dels fets i que manté que les lesions s’haurien produït en legítima defensa. “Els investigats no fugen, sinó que es barallen, i només fugen corrent després de la ganivetada”.

A la interlocutòria, tampoc veu acreditat que el consum de drogues al·legat per la defensa influís en els fets i conclou que tenint en compte la gravetat de les lesions, en cas de sentència condemnatòria, la pena s’hauria de moure “a la part alta de la forquilla” amb condemnes que van dels 7 anys i mig als 15 anys de presó. A més, sosté que hi ha perill “evident” de fugida per part de l’acusat tenint en compte el delicte que se li imputa i que tampoc té cap tipus d’arrelament important.

El jutge va decretar dimarts a presó provisional, comunicada i sense fiança per a un dels tres detinguts, el considerat autor material, i va deixar en llibertat els altres dos investigats per la baralla. El jutjat, però, els va imposar la obligació de comparèixer setmanalment i els ha prohibit acostar-se a menys d’1 quilòmetre de la víctima.

La causa està oberta per un delicte d’assassinat en grau de temptativa. Arran de l’atac, els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec del cas i també va investigar l’apunyalament com un possible delicte d’odi perquè sospitaven que, darrere de l’agressió, hi podria haver motivacions racistes. De fet, els arrestats eren d’estètica skin head. El jutjat, però, en aquest punt de la instrucció no ho recull a la interlocutòria de presó. La interlocutòria de presó no es ferma i es pot recórrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia