Successos

Ja són tres els detinguts per l’apunyalament a Santa Coloma

La policia els acusa d’un delicte d’odi i d’homicidi en grau de temptativa

La víctima continua ingressada al Trueta

Els Mossos d’Esquadra han detingut, de moment, tres persones per l’agressió amb arma blanca dissabte a la matinada a un jove a Santa Coloma de Farners i les acusen dels delictes d’odi i d’homicidi en grau de temptativa. La víctima, que continua estable a l’hospital Josep Trueta, és un noi de 25 anys veí d’Arbúcies i de pares d’origen senegalès, i pel que fa als atacants, se’ls relaciona amb grups d’ideologia nazi, per la qual cosa se’ls investiga per delicte d’odi, que podria haver estat el desencadenant de l’apunyalament.

L’agressió al jove d’Arbúcies va tenir lloc cap a quarts de quatre de la matinada a prop del carrer de Salvador Espriu i no lluny del pavelló de Santa Colo ma de Farners on tenia lloc un dels actes programats en el cartell de festes, ja que aquests dies la població està de festa major. Arran d’una baralla, el jove veí d’Arbúcies va ser agredit greument amb arma blanca i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta. Allà dissabte el van intervenir quirúrgicament i el seu estat era greu i estable. Fonts hospitalàries van confirmar que el noi ahir continuava estable ingressat al centre.

Reaccions a l’agressió

Les reaccions a l’agressió s’han anat succeint des que es van conèixer els fets. Dissabte a la nit, l’Ajuntament de Santa Coloma va emetre un comunicat condemnant els fets, desitjant la recuperació de la persona afectada i destacant que els fets delictius no tenien res a veure amb els actes de celebració de la festa major d’aquests dies.

També la CUP de Farners i d’Arbúcies han expressat el seu rebuig a l’agressió i malestar pels fets, i han destacat el suposat “historial” nazi d’un dels agressors.

LA DATA

24.9.22
Dia
que hi va haver l’agressió, a la matinada, a Santa coloma de Farners.

LES FRASES

Condemna absoluta als delictes d’odi. Des d’Interior i Mossos no en deixarem passar ni un
Joan Ignasi Elena
conseller d’interior
La principal amenaça terrorista en el món avui és l’extrema dreta
Tània Verge
consellera d’igualtat i feminismes

Reaccions d’Interior i d’Igualtat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, van condemnar ahir l’apunyalament de Santa Coloma de Farners durant la festa major de la vila, que els Mossos d’Esquadra investiguen com un delicte d’odi. En les respectives piulades, Verge va denunciar que els discursos d’odi són “la legitimació de les agressions” i va afirmar que “la principal amenaça terrorista en el món avui és l’extrema dreta”. Elena va assegurar que la conselleria que dirigeix i la policia catalana no deixaran “passar ni un” delicte d’odi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia