Successos

Detenen dos mossos per presumpta detenció il·legal

Els agents han estat acusats d’haver agredit i insultat un home mentre el detenien

El jutge decreta presó provisional eludible amb una fiança

La divisió d’afers interns dels Mossos d’Esquadra va detenir dijous a Barcelona dos agents del cos per un presumpte delicte de detenció il·legal, tortures i lesions, i n’investiga quatre més per un presumpte delicte de detenció il·legal i tortures, segons va informar ahir el cos policial. Els fets pels quals s’acusa els dos agents van tenir lloc durant una actuació al carrer de la unitat de seguretat ciutadana duta a terme a finals del 2021 a Barcelona. SER Catalunya ha explicat que l’actuació va tenir lloc a l’Eixample, quan els agents investigats van anar a un bar gai per detenir un home que generava aldarulls. Segons l’emissora, els agents el van emmanillar, presumptament el van agredir i van proferir insults homòfobs. Un cop detingut, però, no l’haurien dut a comissaria, sinó que el denunciant assegura que el van deixar al mig del carrer al crit d’“A veure si et violen”.

El jutjat d’instrucció 23 de Barcelona va decretar ahir presó provisional eludible amb una fiança de 6.000 euros per als dos agents i una ordre d’allunyament de la víctima.

LA XIFRA

2
agents
dels Mossos d’Esquadra han estat detinguts per un presumpte delicte de detenció il·legal.

Arrestat un gihadista a Mataró

Redacció

La Policía Nacional ha arrestat a Mataró un suposat combatent del Daesh de nacionalitat marroquina que va retornar de Síria amb un altre presumpte combatent. Tots dos van entrar a Europa fa dos mesos de manera clandestina a través de la ruta dels Balcans. El detingut a Mataró es va refugiar a la capital del Maresme, i ha estat enviat a presó provisional per ordre d’un jutge de l’Audiencia Nacional. L’altre va ser arrestat a Àustria en virtut d’una ordre de detenció europea per presumpta pertinença a organització terrorista. És la primera vegada que la Policía Nacional arresta dos presumptes combatents del Daesh amb vinculacions a l’Estat espanyol: un d’ells hi havia residit abans d’anar a la zona de conflicte, el 2014, i l’altre, que va partir un any després des del Marroc, tenia gran part de la família vivint a l’Estat des de feia set anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia