Successos

Abandonen la recerca del possible banyista desaparegut a Blanes

De moment no hi ha cap denúncia de persones desaparegudes que concordi amb les característiques de la recerca

Aquest dijous al migdia els GRAE i la resta d’efectius de bombers han abandonat la recerca del banyista desaparegut a Blanes a l’espera de nous indicis. La decisió s’ha pres després que no s’ha trobat cap mena d’indici ni cap denúncia de desaparició que concordi amb les característiques de la recerca que s’ha estat fent ahir i avui. Durant tot el matí i fins a primera hora de la tarda s’han continuat fent les batudes ja iniciades ahir durant la tarda-vespre, a partir que es va alertar de la desaparició al 112. A diferència d’ahir dimecres, les tasques d’aquest dijous han quedat principalment circumscrites a nivell subaquàtic, marítim i per terra, a les proximitats de rocalls i espigons. A més, cap establiment no ha corroborat que hi hagués algun client desaparegut. D’altra banda, a la platja de davant la zona on es va avisar que s’havia capbussat la possible víctima no hi havia cap objecte personal que indiqués que algú s’estava banyant i no havia tornat. Quan es va fer fosc, a quarts d’11 de la nit, es va decidir replegar el dispositiu que ha continuat avui al matí.

Des de les 9 i fins a quarts d’11 del matí d’aquest dijous s’ha reiniciat l ’arribada dels diferents dispositius tant a la zona portuària com al centre operatiu situat a la zona on ahir es veure per darrera vegada el banyista que possiblement hagi desaparegut. A quarts de 12 del migdia ha començat el desplegament de les diverses unitats dels diferents cossos de seguretat després que ha finalitzat el briefing, allotjat en una carpa situada a la zona acotada de la Platja de S’Abanell on ahir també estava en marxa.

En la trobada d’avui al matí, s’han distribuït les tasques que hores d’ara ja s’han reprès per localitzar el possible desaparegut que va ser vist ahir dimecres per darrera vegada –segons dos testimonis que no es coneixen entre ells- a l’extrem sud de la Platja de S’Abanell, a la zona dels càmpings. Aquest matí continuen treballant efectius del GRAE (Grup de Rescat d’Activitats de Bombers) i Bombers per terra; Mossos d’Esquadra (branca subaquàtica, marítima i per terra); Protecció Civil i Policia Local de Blanes (inclosos Socorristes, Agents Ciutadans i Agents Cívics) i Guàrdia Civil (amb unitats marítimes incloses).

El cap de maniobra que ha encapçalat el briefing amb les diferents unitats i comandaments dels cossos d’emergència i seguretat, ha distribuït les tasques que havia de fer cada equip, delimitant les zones de treball on s’ha reprès avui la recerca. A diferència d’ahir dimecres, les tasques d’aquest dijous quedaran principalment circumscrites a nivell subaquàtic, marítim i per terra, a les proximitats de rocalls i espigons.

Avui dijous no tornaran a incorporar-se a l’operatiu les unitats aèries que ahir també van estar sobrevolant tota la zona de rastreig. Segons s’ha informat al briefing d’aquest matí, des de l’aire no es va detectar cap indici que pogués haver-hi alguna persona al fons del mar durant una recerca on hi havia molt bona visibilitat i hi havia condicions òptimes per fer les comprovacions des de l’aire.

Recerca Preventiva de tots els operatius

La recerca que aquesta tarda ja farà 24 hores que va començar és preventiva, en el sentit que es dóna veracitat als dos testimonis que ahir van alertar que havien vist un banyista que semblava tenir dificultats per sortir de l’aigua. Dos testimonis diferents –una noia holandesa i un home de nacionalitat espanyola- van explicar que pels volts de les sis de la tarda havien vist una persona nedant fins a les boies, però que després s’havia enfonsat i tornat a la superfície repetidament, perdent-li finalment la pista.

Aquest doble testimoni dóna veracitat a què realment hagi hagut un possible banyista desaparegut, per això finalment avui continua la recerca, tot i que probablement, si avui dijous no es troba cap nou indici, es podria suspendre definitivament l’operatiu. Això és perquè fins al moment no hi ha cap denúncia de persones desaparegudes que concordi amb les característiques de la recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia