Successos

La delinqüència a Banyoles, estable

Excepte en un tipus de delicte protagonitzat per un mateix autor, els nivells actuals són similars als d’abans de la pandèmia

Banyoles continua tenint uns nivells de delinqüència per sota de la mitjana de les ciutats catalanes de les seves dimensions, va assegurar ahir l’alcalde, Miquel Noguer, en una roda de premsa per sortir al pas de “l’impacte, la preocupació i la demanda d’explicacions” per part dels ciutadans que va provocar l’increment en un 158% dels delictes, registrat el primer trimestre d’aquest any.

Una situació excepcional

Tal com el mateix Noguer va avançar el mes passat , aquella puja va ser deguda als robatoris a l’interior de vehicles efectuats per un mateix home , a qui un jutge no va fer ingressar a la presó fins al cap de 21 detencions. Aquest cop, amb xifres a la mà i acompanyat de responsables dels Mossos d’Esquadra i la policia local, l’alcalde va concloure: “La situació està controlada, a la baixa.”

Per il·lustrar-ho va comparar els darrers dotze mesos (del juny del 2021 al maig del 2022) amb el mateix període d’abans de la pandèmia (del juny del 2018 al maig del 2019), ja que els mesos de covid-19 van ser totalment irregulars des del punt de vista estadístic. En el tram del 2019 hi va haver 828 fets delictius i en els darrers dotze mesos 1.148. L’increment és degut a l’augment de 30 a 193 dels robatoris amb força a l’interior de vehicles (a càrrec d’aquell delinqüent reincident). També han pujat els robatoris amb violència o intimidació (de 13 a 20) i hi ha hagut poca variació en els furts (de 245 a 250), les lesions (de 35 a 39) i la violència domèstica (de 2 a 4). En canvi, han baixat els robatoris amb força (de 108 a 53), els robatoris amb força a domicilis (de 52 a 38), a botigues (de 34 a 6) i empreses (d’11 a un). En els casos de violència de gènere, s’ha passat de 24 a 20, i en les agressions sexuals, de dues a una, però per contra els abusos sexuals han passat d’un a quatre.

Noguer va elogiar la tasca policial i va assenyalar el bon rendiment que estan tenint les càmeres lectores de matrícules i el punt lila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia