Successos

Estats Units

Pugen a 7 les víctimes mortals del tiroteig a Chicago

L’atacant va planejar la massacre durant setmanes i es va disfressar de dona per fugir del lloc

El sospitós havia comprat legalment el rifle utilitzat en la matança i tenia més armes, també legals

La xifra persones mortes en el tiroteig durant una desfilada del 4 de juliol a Highland Park (Illinois) ha augmentat a set aquest dimarts, segons han confirmat les autoritats locals a diversos mitjans dels Estats Units d’Amèrica (EUA).

L’alcaldessa de Highland Park, Nancy Rotering, ha confirmat a la cadena CNN que una setena víctima de l’atac ha mort avui. En l’incident també van resultar ferides 39, segons l’últim balanç de les autoritats sanitàries.

La policia de Highland Park, una població situada a uns 40 Km. al nord de Chicago, ha revelat avui que el principal sospitós de la massacre, un home de 21 anys, va planejar el tiroteig durant setmanes i es va disfressar amb roba de dona per no aixecar sospites durant la seva fugida.

El presumpte tirador, però, va ser capturat algunes hores després de l’atac, al final d’una breu persecució sense incidents. El detingut, Robert Crimo, encara no ha estat acusat formalment.

El subdirector del departament del Xèrif del comtat de Lake, Christopher Covelli, ha explicat que el presumpte pistoler va pujar a un terrat proper a la desfilada pel Dia de la Independència i va disparar indiscriminadament, “més de 70 vegades”, contra la multitud.

Els investigadors han confirmat que aquest individu va comprar l’arma del tiroteig, un rifle d’alt calibre, de manera legal, i que tenia altres armes de foc, que també va adquirir legalment.

Fa un mes, dinou nens i dues professores van morir pels trets d’un jove de 18 anys que va anar a una escola de primària a Uvalde, a Texas, amb un fusell semiautomàtic que havia comprat legalment.

Després de l’atac d’Uvalde i un altre ocorregut a Buffalo (Nova York), amb 10 morts, el Congrés dels Estats Units va aprovar al juny augmentar el control sobre les armes de foc, amb un acord de mínims entre demòcrates i republicans.

Nova Jersey endureix la regulació de l’armament després de la decisió del Suprem

EFE

L’Estat de Nova Jersey ha aprovat aquest dimarts set noves lleis per endurir les restriccions a les armes de foc, després que el Tribunal Suprem avalés el mes passat el dret a portar armes en públic en invalidar una norma del veí Estat de Nova York.

Nova Jersey, que al costat de Nova York, Massachusetts o Califòrnia és un dels Estats amb normes més estrictes sobre les armes, s’ha afanyat a tirar endavant aquest paquet de mesures en resposta a la sentència del Suprem i davant la previsió que la Cort de majoria conservadora pugui dictaminar en contra d’altres lleis en aquest àmbit.

El governador de Nova Jersey, el demòcrata Phil Murphy, ha signat avui les noves normes, que van ser aprovades la setmana passada pels legisladors estatals. Aquestes lleis se sumen a altres dos paquets de legislació d’armes adoptats des que Murphy va arribar al càrrec el 2018.

La nova regulació estableix que serà necessari rebre entrenament per obtenir un permís per dur una pistola, obliga a registrar les armes comprades en altres estats, prohibeixen les armes del calibre .50 i fan més fàcil demandar fabricants i distribuïdors d’armes per delictes comesos amb elles.

“Són de sentit comú, són intel·ligents, estan a l’altura dels nostres valors”, ha defensat  Murphy en l’acte en el qual ha signat les lleis. El governador ha assegurat que impulsarà més restriccions a les armes de foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia