Successos

Dos morts i una vintena de ferits en un tiroteig en un pub gai a Oslo

La policia i la fiscalia investiguen el succés com un atac terrorista

L’organització de l’Oslo Pride suspèn els actes d’aquest dissabte per recomanació de la policia

Un tiroteig ha deixat dos morts i 21 ferits, deu de les quals en estat greu, aquest dissabte en un bar d’ambient gai d’Oslo. La policia i la fiscalia de la capital noruega han confirmat aquest matí que investiguen els fets com un atac terrorista.

Els fets han passat cap a la una de la matinada hora local al pub London, un dels locals de referència del col·lectiu homosexual a la ciutat. L’atacant ha obert foc a l’interior i a l’exterior de l’establiment.

La policia d’Oslo ha informat en un primer moment que hi havia un tiroteig en una discoteca del centre de la ciutat i més tard ha confirmat la mort de dues persones i diversos ferits greus en l’episodi.

Testimonis dels fets han declarat a la televisió noruega que el tiroteig ha desfermat el pànic i ha estat tot molt caòtic.

Una persona ha estat arrestada a prop de l’escenari del crim poc després del succés. El sospitós és un ciutadà noruec, d’origen iranià, conegut per la policia, ha precisat en roda de premsa el cap de la investigació, Christian Hatlo.

El portaveu ha detallat que han requisat dues armes al detingut i han presentat càrrecs d’homicidi, intent d’homicidi i acte terrorista contra ell. “Hi ha motius per creure que es tracta d’un delicte d’odi”. “És una de les hipòtesis”, ha apuntat Hatlo.

L’atac ha provocat la suspensió de l’Oslo Pride, el festival amb motiu del dia de l’orgull LGBTIQ que s’havia de celebrar aquest dissabte a la capital noruega. L’organització ha suspès tots els actes per “consell i recomanació de la policia”.

“Hem de seguir les recomanacions de la policia i cuidar-nos els uns als altres. Aviat tindrem l’oportunitat de ser visibles i orgullosos una altra vegada”, ha afegit l’entitat.

La ministra de Cultura i Igualtat, Anette Trettebergstuen, ha qualificat l’agressió d’“atac cruel a persones innocents, independentment del motiu”.

El president del Parlament noruec, Masud Gharahkhani, ha lamentat que pugui passar una cosa “tan brutal i horrible” contra gent que havia sortit de nit “per celebrar la diversitat i l’amor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia