Successos

Estats Units

Enderrocaran l’escola d’Uvalde on es va produir un tiroteig

L’alcalde justifica que no es pot demanar als alumnes o professors que hi tornin després de la massacre

Don McLaughlin retreu a les autoritats de Texas que no els informin de la investigació

L’alcalde d’Uvalde, a l’Estat nord-americà de Texas, Don McLaughlin, ha anunciat que enderrocarà l’escola primària Robb Elementary, on el passat 24 de maig es va produir un tiroteig on van morir 21 persones.

“Mai podries demanar a un nen o a un mestre que tornin a aquesta escola. Mai”, ha argumentat McLaughlin, en unes declaracions en les que ha confirmat que les instal·lacions seran desmantellades.
L’alcalde s’ha mostrat visiblement frustrat amb els constants canvis d’informació publicada sobre el que va passar el dia que 19 nens i dos mestres van ser assassinats a trets al col·legi.

McLaughlin ha criticat durament el departament de Seguretat Pública de l’Estat de Texas (DPS) i el seu cap, el coronel Steven McCraw.

Els Texas Rangers, una agència del DPS, lideren la investigació del tiroteig i McLaughlin ha explicat que està molest perquè ell i altres funcionaris de la ciutat mai han estat informats sobre com va la investigació, assenyala la cadena CNN.

Les crítiques a l’actuació policial durant la massacre a l’escola primària no s’han aturat des que es va produir el succés i el govern federal ha anunciat que realitzarà una investigació sobre el cas.

Després de disparar contra la seva àvia a la cara a la seva casa, l’atacant, Salvador Ramos, va pujar a un vehicle i va conduir fins a prop de l’escola primària, on l’automòbil es va estavellar.

L’agressor va caminar durant dotze minuts amb un rifle i munició fins que va entrar a l’escola i va cometre la massacre.

Les autoritats locals han reconegut que Ramos va entrar a l’edifici sense trobar oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia