Successos

alemanya

L’atropellament a un grup escolar retorna a Berlín el trauma de l’atemptat de 2016

La policia considera el conductor del vehicle implicat com a “sospitós”

La Policia alemanya investiga la possible intencionalitat en l’atropellament múltiple registrat aquest dimecres a Berlín, amb una víctima mortal i sis ferits greus, causat per un germànic-armeni de 29 anys i que ha fet retornar a la capital alemanya el trauma de l’atemptat gihadista sofert en 2016.

Diversos mitjans, des del popular diari Bild fins a la televisió pública ARD, consideren cada vegada més possible que no es tracti d’un accident, com inicialment es va creure, sinó d’un acte deliberat o amb rerefons polític.

A l’interior de l’automòbil que ha atropellat aquest dimecres a un grup d’escolars de visita en la capital alemanya es van trobar escrits i cartells relacionats amb Turquia, segons la televisió pública regional Rbb.

Les autoritats d’Interior de la ciutat-estat han desmentit que es tractés d’un escrit confessant l’autoria de l’acte, tal com havia assegurat Bild, encara que han reconegut un possible rerefons polític.

Ja a última hora de la tarda, una brigada de la policia ha registrat el domicili del conductor, mentre s’investigava l’entorn del sospitós, inclosa la seva germana, a qui pertanyia l’automòbil amb el qual va actuar.

Fins ara, la Policia ha insistit que s’està investigant en totes les direccions, tant la possibilitat d’un accident, tal vegada provocat per un problema de salut, com que es tractés d’un acte intencionat.

No obstant això, en una de les seves intervencions davant els mitjans, el portaveu de la Policia de Berlín, Thilo Cablitz, s’ha referit al conductor com a un “sospitós”.

D’altra banda, diversos mitjans alemanys han fet al·lusió a possibles problemes psíquics del conductor del vehicle i apuntaven a l’aparent confusió de l’home en ser detingut per la policia. Així mateix, s’informava que tenia antecedents policials.

La víctima mortal és una mestra d’escola de 51 anys, qui es trobava amb un grup d’escolars passejant per la cèntrica zona comercial on es va produir l’atropellament.

Era un grup d’adolescents, procedent del “Land” de Hesse (oest), que es trobava de visita en la capital alemanya. Diversos d’ells es troben entre els ferits, així com un altre mestre i una dona embarassada.

El succés ha tingut lloc prop de l’avinguda Kurfürstendamm al voltant de les 08.30 GMT. El seu causant ha estat un home, conductor d’un Renault Clio propietat de la seva germana, que després d’atropellar als transeünts i estavellar el seu cotxe contra un aparador ha tractat de fugir, però ha estat retingut per altres ciutadans.

Poc després va ser detingut per agents que hi havia a la zona i traslladat a un hospital per a ser reconegut, sense que fins ara se sàpiga si ha estat interrogat o si està en condicions de ser-ho.

La reconstrucció dels fets apuntalaria la tesi que podria tractar-se d’un acte deliberat.

L’alcaldessa de Berlín, la socialdemòcrata Franziska Giffey, ha al·ludit des del lloc dels fets a la commoció causada pels fets, que a més ha tingut lloc al costat de la plaça que, en 2016, va ser escenari del pitjor atemptat gihadista sofert per Berlín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia