Successos

estats units

La Policia assegura que l’agressor de Texas va entrar a l’escola sense oposició

La policia ha reconegut que va passar una hora entre l’inici de l’atac i el moment en què el jove va ser abatut

La Policia ha assegurat aquest dijous que l’atacant del col·legi d’Uvalde (Texas) va entrar en l’edifici sense cap oposició, negant així algunes informacions publicades en les últimes hores segons les quals abans del tiroteig s’hauria enfrontat a un guàrdia de seguretat.

“S’ha publicat que un agent de seguretat del districte escolar s’hauria enfrontat al sospitós mentre entrava, però no és veritat. Va entrar a l’escola sense oposició”, ha indicat en una roda de premsa el director regional per al Sud de Texas del Departament de Seguretat Pública, Víctor Escalón.

Durant la seva compareixença d’aquest dijous, Escalón ha tractat de defensar el treball dels agents dels diferents cossos policials que van intervenir en l’operació, en un moment en què s’han disparat les crítiques en les xarxes socials i els mitjans pel que es percep com una resposta massa lenta a l’atac.

En internet circulen diversos vídeos gravats el dimarts de pares i familiars d’alumnes en els voltants de l’escola cridant i enfrontant-se a la Policia per, al seu judici, no estar intervenint mentre a l’interior s’estava produint el tiroteig.

Segons la versió de la Policia, va passar fins a una hora des que l’autor del tiroteig, Salvador Ramos, va entrar en el col·legi d’Uvalde i fins que va ser abatut per un agent de la Patrulla Fronterera.

Durant aquest temps, Ramos va disparar contra una classe plena de nens, causant la mort de 19 d’ells i de dues mestres.

Segons ha explicat aquest dijous Escalón, l’accés a l’escola hauria estat obert quan Ramos va arribar al centre, per raons que encara s’investiguen.

Després de disparar a la cara a la seva àvia a casa, Ramos va pujar a un vehicle i va conduir fins a la rodalia del col·legi Robb Elementary, on al voltant de les 11.30 del matí hora local va tenir un accident.

Des del lloc de l’accident, va caminar a peu armat amb un rifle i munició cap a l’escola, moment en què va ser alertada la Policia, que va trigar aproximadament uns 12 minuts a arribar al lloc.

En el seu recorregut a peu fins al centre escolar, Ramos va disparar contra dues persones que es trobaven en una funerària al carrer de davant, sense causar-los ferides.

Quan els agents de la Policia local van arribar al lloc, van sentir trets i van identificar l’aula en què es trobava l’agressor, però no van poder accedir a ella perquè Ramos va obrir foc contra ells cada vegada que ho van intentar.

Aquests agents van demanar reforços i van iniciar l’evacuació d’estudiants i professorat de la resta del col·legi.

Va ser aproximadament una hora després que Ramos hagués entrat en el col·legi quan van arribar els agents especials de la Patrulla Fronterera, que van abatre’l.

Encara s’investiguen els motius que van portar a Ramos, sense un historial criminal o de malaltia mental conegut, a dur a terme la massacre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia