Successos

Desmantellada una organització dedicada al tràfic de drogues

Els Mossos detenen 31 persones i es van intervenir 5.000 plantes de marihuana i 2.000 esqueixos

Els Mossos han desmantellat una organització a la Catalunya Central que es dedicava al tràfic de drogues. La policia va detenir el 27 d’abril 31 persones com a presumptes autores dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar a finals del 2020 per part de la unitat d’investigació de la comissaria de Berga, quan els agents van tenir coneixement que una família que residia a Berga es dedicava al cultiu i venda de marihuana. Poc després, van esbrinar que els detinguts formaven part d’un grup criminal que treballava de manera coordinada i operava en diverses poblacions del Bages i del Berguedà. S’han intervingut 5.000 plantes de marihuana i 2.000 esqueixos.

Un clan familiar establert a la Catalunya Central

“S’ha eliminat un dels grups criminals més potents de la regió central”. Així s’ha expressat el cap de l’àrea d’Investigació Criminal, l’inspector Josep Boixadé, que ha afegit que els detinguts formaven part d’un “clan familiar” establert a la Catalunya Central des de feia anys. Segons ha explicat, els detinguts complementaven la distribució de marihuana amb la distribució al detall de cocaïna.

Pel que fa a l’organització, Boixadé ha explicat que funcionaven “com satèl·lits”. És a dir, cadascun dels membres era autònom amb la plantació, però tant la distribució com les instal·lacions es feien de forma conjunta “per relació de parentiu i perquè funcionaven com un grup criminal”.

La distribució la feien a tot Catalunya a través d’establiments com és el cas d’una barberia del Berguedà que servia com a punt d’entrega.

Els detinguts han passat ja a disposició judicial. Dels 31 només tres han ingressat a presó, mentre que la resta estan en llibertat provisional a l’espera de la celebració del judici. Els tres que han ingressat a presó tenien antecedents policials per tràfic de drogues. En concret, cocaïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia