Successos

Elena destaca el treball “discret, rigorós i tenaç” dels mossos en la detenció del violador d’Igualada

El conseller assegura en l’acte central del Dia de les Esquadres que la policia seguirà combatent les agressions masclistes “per terra, mar i aire”

El detingut està en dependències policials a l’espera de passar a disposició judicial

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat el treball “discret, rigorós i tenaç” dels Mossos d’Esquadra per detenir al suposat autor de la violació d’una menor de 16 anys a Igualada l’1 de novembre i ha promès que la policia seguirà combatent els agressors “per terra, mar i aire”.

Així ho ha indicat Elena en l’acte central del Dia de les Esquadres, en el qual ha aplaudit la labor de la Comissaria General d’Investigació Criminal i de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) que va permetre detenir a Igualada aquest dijous el jove de 20 anys sospitós de l’agressió sexual que va patir una noia al polígon industrial les Comes quan es dirigia cap a l’estació per tornar cap a casa.

El conseller ha insistit que ni el Govern ni els Mossos es conformen davant la “xacra” de la violència masclista”. “No ho suportem, no romandrem immòbils, seguirem combatent per terra mar i aire els agressors i acompanyant les víctimes”, ha promès.

Els Mossos van escorcollar aquest dijous durant gairebé vuit hores el domicili del principal sospitós a la recerca, entre més material incriminatori, de restes d’ADN de la víctima que poguessin haver quedat enganxades a la roba del violador, així com d’una barra metàl·lica amb la qual suposadament la va agredir.

Després del registre del domicili, el detingut va ser traslladat fins a la comissaria d’Igualada, on romandrà fins a passar a disposició judicial, previsiblement aquest dissabte.

En la investigació d’aquest cas han participat, en total, un centenar de mossos, dels quals una trentena pertanyen a la unitat contra les agressions sexuals. Després de la violació, els Mossos partien pràcticament de zero en aquesta complexa investigació, ja que la noia, que va quedar inconscient, amb prou feines recordava res i tampoc hi havia càmeres de videovigilància a la zona de la violació. En la seva investigació, els agents van trobar una imatge borrosa d’una càmera de seguretat, que els va donar pistes, en un cas en el qual també han estat moltes hores de guàrdia vigilant els voltants del polígon on va ser localitzada la víctima, a la recerca de qualsevol indici.

Segons fonts de la investigació, el detingut no tenia vincles previs amb la víctima i acumula dos antecedents per delictes sexuals.

Agents de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS), adscrita a la Divisió d’Investigació Criminal, que durant prop de sis mesos han estat en permanent contacte amb la víctima i la seva família, van anar a primera hora de dijous al domicili de la noia per avisar en persona que anaven a detenir el sospitós.

En declaracions a Efe TV, la mare de la menor ha demanat que s’apliqui la “màxima condemna” a l’autor de la violació, per “haver destrossat una vida” i perquè una persona així “no ha de ser al carrer”.

El discurs de les Esquadres

“La societat catalana ha de saber que té el compromís en aquest combat del Govern i del cos dels Mossos”, ha insistit Elena durant el seu discurs a l’acte del Dia de les Esquadres, que ha promès donar les eines necessàries a la policia perquè pugui dur a terme amb èxit la seva labor en la lluita contra la violència masclista i altres reptes com la ciberdelinqüència, el terrorisme, la delinqüència vinculada a l’auge de les plantacions de marihuana i el manteniment de l’ordre públic.

El conseller que ha subratllat a més l’aposta dels Mossos per la mediació, tant en les mobilitzacions com en els desnonaments, i ha assegurat que la policia catalana “no desnona persones vulnerables, ho fa una societat injusta”.

En la seva intervenció, en presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que clausurarà l’acte, i de la cúpula dels Mossos, Elena ha assegurat que la policia autonòmica és un cos “europeu i modern” en el qual s’inspiren d’altres cossos: “la gent us estima i reconeix la vostra feina”.

En la primera celebració del Dia de les Esquadres després de la destitució al desembre passat del major Josep Lluís Trapero, Elena ha agraït la “generositat” dels comandaments que han “acceptat” formar part de la nova prefectura, encapçalada pel comissari en cap Josep Maria Estela, el comissari de la prefectura Eduard Sallent, així com la intendent Rosa Bosch i la inspectora portaveu Montse Escudé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia