Successos

Arrestat el presumpte autor del tiroteig al metro de Nova York

El sospitós, que ha estat identificat per un transeünt al carrer, s’arrisca a una cadena perpètua

El presumpte autor del tiroteig del dimarts en una estació de metro de Nova York, identificat per la policia com a Frank James, ha estat arrestat avui poc després del migdia, segons fonts policials citades per la cadena CNN i altres mitjans.

Segons la cadena de televisió, aquest home negre de 63 anys va ser arrestat al barri de l’East Village, al sud de Manhattan, per dos agents, després que un transeünt el veiés al carrer, el fotografiés i pengés la imatge en Twitter, encara que la policia no ha revelat els detalls.

Abans que la policia actualitzés la informació sobre la detenció, l’alcalde Eric Adams –confinat a casa seva per Covid-19– es va connectar per zoom i va proclamar: “El tenim. El tenim”.

L’home, que no va oposar resistència durant la detenció, s’arrisca a una condemna a cadena perpètua per efectuar un atac armat de tipus terrorista en un mitjà públic de transport, segons va explicar el fiscal general de Nova York, Breon Peace.

Centenars de policies de Nova York, federals i fins i tot d’unitats antiterroristes, han buscat a James activament a Brooklyn i Manhattan des que ahir desaparegués després de l’atac.

L’individu, de 62 anys (encara que ell afirma tenir 63) ja havia estat arrestat en nou ocasions a Nova York entre 1992 i 1998, i altres tres vegades en la veïna Nova Jersey, encara que la policia federal (FBI) va negar tenir-ho entre els seus fitxers de sospitosos.

No hi ha fins al moment cap indicació dels motius que van portar a James a efectuar aquest atemptat, encara que en un vídeo que havia gravat recentment va deixar dit que estava “ple d’odi i ple de ràbia”.

Pel que sembla, i segons recullen avui diversos mitjans, James ha tingut algun tipus de malaltia mental per la qual va ser ingressat en centres mèdics especialitzats, una experiència que ell va qualificar posteriorment de “terrorífica”.

La policia havia ofert una recompensa de 50.000 dòlars a qui ajudés a efectuar l’arrest de James, que ha estat fugit durant més de 24 hores després que la seva imatge fos difosa per tots els mitjans des de la tarda d’ahir.

James està acusat de ser l’únic autor del tiroteig que ahir va deixar a deu persones ferides de bala a més de diversos intoxicats en un vagó del metro novaiorquès, al qual va entrar llançant dos pots de fum abans de posar-se a disparar, aparentment de manera indiscriminada. Deu persones van resultar ferides de bala i diversos més intoxicats o contusionats.

Pel que sembla, i segons recullen avui diversos mitjans, James ha tingut algun tipus de malaltia mental que li va fer ser ingressat en centres mèdics especialitzats, una experiència que ell va qualificar posteriorment de “terrorífica”.

Era a més titular d’un compte de Youtube on havia penjat un profús nombre de missatges de contingut violent on es barreja el ressentiment racial, les teories conspiranoiques i una fixació contra l’alcalde de Nova York, Eric Adams, fet aquest que podria explicar que ahir la policia reforcés la seguretat del regidor, actualment confinat en el seu domicili per estar contagiat de Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia