Successos

Condemna per a l’exalcalde de Sant Jordi Desvalls

L’Audiència li imposa quinze mesos de presó, que no complirà, per haver facturat a l’Ajuntament sense poder-ho fer

L’Audiència de Girona ha condemnat a quinze mesos de presó i a pagar una multa de 2.700 euros Jordi Corominas, exalcalde de Sant Jordi Desvalls, per un delicte continuat de negociacions prohibides, segons informa ACN. Corominas, que no haurà d’entrar a presó, ha reconegut que “va abusar de la seva condició com a alcalde” i dels anys “com a regidor” per haver facturat 47.979 euros a l’Ajuntament a través de la benzinera que té al poble. Entre el 2009 i el 2015 hi ha 116 factures per combustible, olis i altres productes, tot i que hi havia un “conflicte d’interessos” que impedia que els vehicles municipals es proveïssin a la benzinera de l’alcalde. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord que ha evitat un judici amb jurat popular i ha rebaixat la pena que demanava el fiscal, de dos anys.

El fiscal del cas concreta que no hi va haver cap perjudici per a l’Ajuntament perquè, en realitat, eren despeses que s’haurien fet igualment: “El problema és que va perjudicar la resta d’empresaris del mateix sector del municipi o dels pobles del voltant.” “Amb ànim d’enriquir-se, va afavorir la seva empresa a costa de l’administració i perjudicant tercers que poguessin ser beneficiaris perquè, en un radi de deu quilòmetres, hi havia cinc estacions de servei amb possibilitats d’oferir millors condicions al consistori.” També s’indica que hi va haver una vulneració de la llei d’incompatibilitats.

Segons l’acusació, Corominas “va ometre deliberadament durant tots aquests anys que era l’administrador i titular de l’empresa Enco Sant Jordi SL, subministradora i beneficiària de combustibles a l’Ajuntament”, i afegeix també que l’exalcalde mai va promoure ni obtenir la declaració de compatibilitat del càrrec públic amb els interessos privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia