Successos

política

Immobilitzat a Tarragona el iot del magnat petrolier afí a Putin

Després de la intervenció al port de Barcelona del megaiot Valerie, de Serguei Txemezov –amic de Vladímir Putin des que eren agents del KGB a Dresden (Alemanya Oriental) als anys vuitanta i president del conglomerat civil i militar Rostec des del 2007–, i del iot Lady Anastasia, d’Alexander Mijeev –director general de l’empresa estatal d’armament Rosoboronexport–, a Port Adriano (Mallorca), el govern espanyol va immobilitzar ahir un tercer iot, ara al port de Tarragona: el buc Crescent, propietat d’Igor Setxin, magnat petrolier que presideix Rosneft i amic de Putin des de la seva etapa d’alcalde de Sant Petersburg.

Així com el iot de Txemezov amarrat a Barcelona té bandera de Saint Vincent i les Grenadines, el de Setxin –de 135 metres d’eslora– retingut a Tarragona tampoc no té bandera russa sinó de les Illes Caiman. El iot havia sol·licitat la sortida a Capitania Marítima de Tarragona el 4 de mar, una setmana després de la invasió russa d’Ucraïna, però no va salpar, segons va informar ahir en un comunicat el Ministeri de Transports de Raquel Sánchez. Si bé les sospites de la titularitat són fundades en tots els casos, la retenció –comunicada a l’Agència Tributària– serveix per identificar el titular últim enmig d’un joc de societats pantalla i paradisos fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia