Successos

policial

Els estafadors dels bitllets tintats tornen a actuar

La Guàrdia Civil va detenir el 19 d'agost passat dos homes de 32 i 35 anys de nacionalitat camerunesa acusats d'un delicte d'estafa amb el sistema dels bitllets tintats. Sembla que aquest cop els empresaris als quals volien estafar els detinguts no es van deixar enganyar.

Els fets van tenir lloc la primera quinzena d'agost, quan la Guàrdia Civil va saber que diverses persones s'estaven dedicant a contactar amb propietaris d'empreses i bars de municipis de l'Alt Empordà aprofitant el traspàs de negocis. Els detinguts oferien als empresaris la possibilitat de comprar-los el negoci alhora que els oferien guanyar més diners extres a través d'un material que ells tenien que convertia paper normal en diner de curs legal, sobretot bitllets de 50 euros. Després de fer-los una demostració, els detinguts i els empresaris quedaven en un altre punt de reunió, normalment a la casa de la víctima de l'estafa, on els demanaven entre 5.000 i 10.000 euros, que segons els estafadors es multiplicarien per tres.

En un dels contactes que van fer els estafadors, la víctima de l'engany sospitava que tot era una estafa i ho va denunciar a la Guàrdia Civil. Els agents van muntar un dispositiu de vigilància al lloc on el denunciant havia quedat amb els estafadors. Quan es van disposar a realitzar la multiplicació dels bitllets, els estafadors van ser detinguts.

D'altra banda, el 9 d'agost passat la Guàrdia Civil també va detenir quatre persones de 26, 29, 34 i 35 anys de nacionalitat marroquina en una operació contra el tràfic de drogues a la Jonquera i a Pont de Molins. Els agents van poder decomissar 720 grams de cocaïna, 900 grams d'heroïna i 2.500 grams d'haixix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.