Successos

Controlat l’incendi de Peralada

El foc ha afectat unes 31 hectàrees, la majoria de conreus

Protecció Civil desactiva les prealertes dels plans Infocat i Ferrocat

L’incendi de vegetació que crema des d’aquest dimarts a la matinada a Peralada ja està controlat, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

El cos d’emergències ha donat per controlat el foc a dos quarts de cinc de la tarda. Ara continua treballant a la zona per revisar el perímetre i remullar els punts calents.

El foc s’ha declarat en un zona a tocar de la Muga i s’ha estès ràpidament atiat pel fort vent de tramuntana que bufa a l’Alt Empordà. Segons les estimacions dels Agents Rurals, ha afectat unes 31 hectàrees. Ha cremat sobretot superfície de conreu però també matolls, arbres i pastures. El terme més afectat per l’incendi és el de Peralada (27 ha), però també ho són, en menor mesura, els municipis de Figueres i Cabanes.

Poc abans de les tres de la tarda s’ha restablert la circulació a la carretera N-260, entre Figueres i Vilajuïga i s’ha normalitzat el trànsit ferroviari entre Figueres i Portbou. Protecció Civil ha donat per finalitzades les prealertes dels plans Infocat i Ferrocat.

A més dels Bombers de la Generalitat, entre els quals efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Especial) i EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal), el dispositiu d’extinció de l’incendi ha comptat també amb la participació d’efectius dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupació Defensa Forestal) de la zona i dels Mossos d’Esquadra, a més de sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els Bombers han fet una crida a extremar la precaució en totes les activitats previstes al medi natural en les pròximes jornades per l’alt risc d’incendi forestal, especialment als Pirineus. Aquest risc es veu potenciat allà on, a més, hi ha de bufar vent, com és el cas de l’Empordà. El cos remarca que el foc és un “toc d’alerta” per la sequera que viu el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia