Successos

Un incendi en una fàbrica destapa que hi vivia gent

Una vintena de persones haurien rellogat espais a la nau de Vilassar de Mar

El foc ha malmès l’estructura

Un incendi en una nau industrial de la Via Octaviana de Vilassar de Mar va deixar al descobert ahir que la fàbrica s’utilitzava com a habitatge. L’espai, catalogat com a industrial, havia estat compartimentat i hi vivien una vintena de persones, segons fonts municipals. El foc, que es va originar dilluns al matí, ha danyat seriosament l’estructura de l’edifici i una dotzena de les persones que hi tenien l’habitatge van ser reallotjades en espera que els serveis socials tractessin cadascun dels casos.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Damià del Clot, va assegurar que no es tenia constància que la fàbrica s’estigués utilitzant com a habitatge i va explicar que s’ha obert una investigació per determinar en quines condicions s’havien llogat els espais. “Ens cal saber quantes persones realment hi vivien, en quines condicions, si ho havien llogat com a magatzem i en feien ús d’habitatge, i a partir d’aquestes dades farem la foto juridicoadministrativa”, va explicar. En aquest sentit, Del Clot no descarta que el consistori emprengui accions legals contra el propietari de l’immoble si es demostra que havia fet un ús fraudulent dels espais i s’havia aprofitat de la situació de vulnerabilitat de les persones que vivien a la fàbrica. Entre els afectats per l’incendi hi ha persones migrades i sense papers i algunes feia anys que vivien a la fàbrica.

Les flames es van originar al pis de dalt de l’edifici, una nau de planta baixa i dues alçàries dividida en tres cossos. El central va col·lapsar i per seguretat els bombers van haver d’extingir les flames des de l’exterior. Hi van treballar setze dotacions i, com a conseqüència del fum, dues persones van patir una lleu intoxicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia