Successos

La família de la parella envestida per un conductor begut i drogat critica la pena: “Li ha sortit molt barat”

Els seus advocats recorreran la sentència perquè, tot i castigar l’abandonament del lloc de l’accident, és “baixa”

La família de la parella que va morir a Badalona el sis de març de 2020 envestida per un conductor que anava begut, drogat i amb el carnet caducat quan fugia de la policia, considera que la pena de 5 anys i 9 mesos que se li ha imposat és molt baixa i que no s’ha fet justícia. “Estem molt enfadats. Al final li ha sortit molt barat matar els meus pares”, denuncia la Carola, la filla gran del matrimoni. Els advocats de la família han anunciat que recorreran la sentència perquè, tot i que per primer cop castiga l’abandonament del lloc de l’accident, ho fa en grau de temptativa i imposant una pena molt inferior a la que creuen justa, que hauria de ser d’un mínim de vuit anys.

La sentència, que es va conèixer la setmana passada, condemna el conductor a 5 anys i 9 mesos de presó per conducció temerària, els dos homicidis per imprudència greu i un delicte de lesions. A més, per primer cop, castiga l’abandonament del lloc de l’accident, un delicte que es va afegir en la darrera reforma del Codi Penal.

Concretament, recull que el conductor, després d’impactar amb la motocicleta amb el seu vehicle es va allunyar del lloc de l’accident “sabent que havia estat greu”. El tribunal, però, li aplica el grau de temptativa en la fugida perquè els Mossos d’Esquadra el van poder detenir a uns 90 metres del lloc.

Javier Benito, advocat de la família, ha anunciat que recorreran la sentència perquè “no té encaix jurídic” que morin envestides dues persones i es parli d’imprudència quan el conductor era “conscient” del què estava fent. “Nosaltres entenem que és un dolo eventual”, afegeix.

Tampoc veuen bé que només es condemni en grau de temptativa l’abandonament del lloc de l’accident perquè, tot i que va la policia el va poder detenir als pocs metres, la seva voluntat manifesta era la de marxar del lloc dels fets.

De la seva banda, els fills denuncien que “no s’ha fet justícia” a la mort dels seus pares i reclamen que s’incrementi la pena de presó, perquè per a ells ha estat “més un premi que una condemna”, i que es reformi la llei perquè no es tornin a repetit casos com el seu.

Paral·lelament, el despatx d’advocats Vosseler i diferents associacions han impulsat una campanya de recollida de signatures per modificar el codi penal en vista a incrementar les penes en casos com aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia