Successos

Investiguen l’atac a la discoteca de Sant Quirze

Els aldarulls per presumpte racisme de la Waka van reunir un miler de joves

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar l’abast, els danys i la convocatòria d’una protesta contra la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès que diumenge a la matinada va reunir prop d’un miler de persones fora de la sala de festes. La concentració s’havia convocat per les xarxes socials per protestar per les presumptes actituds racistes i violentes dels vigilants, porters i personal de la sala de festes. Els joves acusen el local de racisme a l’hora de fer ús del dret d’admissió a la discoteca, a l’entorn de la qual es registren els caps de setmana baralles i ferits per arma blanca. El Departament d’Interior també va decidir ahir obrir un expedient informatiu sobre el succés. Interior convocarà també una junta de seguretat local per detallar les actuacions que cal prendre i poder coordinar-se millor amb la policia local.

La protesta va acabar amb agressions entre joves i personal de seguretat, llançament de tanques i mobiliari urbà contra la porta del recinte, ampolles de vidre que es llançaven per sobre de la tanca industrial del solar... Fins i tot una trentena de joves van poder entrar a la Waka i hi van causar diversos desperfectes.

Hi van resultar ferits un controlador de l’accés en un ull i dos agents dels Mossos d’Esquadra, dels primers que s’hi van presentar. Alguns vehicles de la policia local de Sant Quirze i dels Mossos van quedar malmesos també.

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabet Oliveras, va instar ahir la Generalitat a fer-se càrrec de la situació per posar fi als “delictes d’odi”. Segons Oliveras, el consistori ja no pot anar més enllà en aquest cas de seguretat i drets. L’alcaldessa va programar ahir mateix amb la policia local el desplegament que hi haurà la resta del pont a la zona. També instal·laran un punt lila contra les violències i l’assetjament, tot i que el primer objectiu és pacificar una zona amb força incidents nocturns. La discoteca Waka va tornar a obrir ahir a la nit i ja ha fet fora dos vigilants, segons informava ahir la patronal Fecasarm. Els dos porters estarien implicats en l’agressió a un jove fa deu dies.

L’Ajuntament de Sant Quirze va tramitar fa temps el canvi d’usos de la zona de discoteques com a equipament. Arran del tancament dels espais de la Zona Hermètica, altres locals d’oci van obrir al voltant de Sabadell. El canvi de planejament i de pla especial urbanístic va impedir que s’obrissin més discoteques, però algunes com la Waka encara poden continuar fins al 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia