Successos

camp de tarragona

La pluja causa desperfectes en municipis de l'Alt Camp, la Conca i el Baix Penedès

Els Bombers de la Generalitat van rebre una cinquantena d'avisos per incidències

A més de l'aiguat, un petit esclafit també va afectar Bonastre i Roda de Berà

L'intens xàfec que va caure dijous al vespre va fer que s'acumulessin en pocs minuts quantitats abundants d'aigua en diverses poblacions del Camp de Tarragona on, com a conseqüència, ahir al matí es van haver de començar a arreglar els múltiples estralls causats per aquesta pluja d'estiu. Les comarques que van resultar més afectades van ser l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès si bé, de manera aïllada, al Tarragonès van sorprendre els 49,1 litres per metre quadrat que es van registrar a Torredembarra. A Catalunya, les majors precipitacions també les va encapçalar el territori, amb 73,1 l/m² a Blancafort, 66,8 al Rourell i 61,1 al Montmell. A banda, des de dijous al vespre fins ahir a primera hora del matí, els bombers havien rebut una cinquantena d'avisos per incidències. A Creixell, per exemple, els dos passos subterranis per a vianants i vehicles que hi ha sota l'N-340 van quedar negats i la policia local va barrar-hi el pas. Abans d'això, però, un turisme va quedar atrapat al pas que condueix a les platges i els bombers van haver de trencar els vidres del cotxe per desallotjar-lo.

Per la seva banda, Unió de Pagesos temia sobretot per la vinya, ja que a finals d'agost començarà la verema. Des del sindicat, però, es va afirmar que malgrat que en localitats com Sarral i Rocafort de Queralt va caure pedra, no va fer mal, si bé s'esperava que la temperatura pugés perquè desapareguessin els tolls d'aigua i no hi hagués tanta humitat. En canvi, on sí que hi va haver un fenomen meteorològic extraordinari va ser a Bonastre i Roda de Berà, on es va produir un petit esclafit que va durar un quart d'hora. Segons l'alcalde de Bonastre, David Godall, el remolí de vent va tombar arbres i tanques, va desplaçar contenidors de la brossa i va fer volar taules i cadires de les terrasses. Amb tot, la previsió indica nous xàfecs i tempestes aïllades avui al matí, si bé no seran tan intenses. Malgrat la treva, la setmana vinent la pertorbació es reactivarà i a partir de dilluns donarà lloc a més episodis de precipitacions.

LA XIFRA

73,1
litres per metre quadrat
és la mitjana màxima que es va registrar al país, i que va tenir lloc a Blancafort

Un llamp fereix greument un home

Un home de 60 anys, i de nacionalitat francesa, va resultar greument ferit dijous a la tarda en caure-li un llamp a sobre mentre estava a prop d'una caseta de la Creu Roja de la platja de la Rubina, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà). La descàrrega elèctrica va provocar a la víctima una aturada cardíaca i l'home va ser atès en un primer moment pels socorristes. Posteriorment, va ser traslladat en ambulància medicalitzada a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ahir estava ingressat a la unitat de cures intensives, i el seu estat era crític. L'alcalde de la localitat, Salvi Güell, va qualificar de “mala sort” l'impacte del llamp a l'home, del qual va dir que desconeixia si resideix de manera habitual al municipi o si simplement hi estava de vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.