Successos

El Síndic investiga la mort de quatre persones en l’incendi a la plaça Tetuan de Barcelona

Ha demanat informació a l’Ajuntament de Barcelona i a Interior sobre l’atenció als ocupants del local incendiat

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d’ofici sobre la mort de quatre persones aquest dimarts en un incendi en un local de la plaça Tetuan de Barcelona. En concret, s’ha adreçat a l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona per conèixer des de quina data coneixien la situació d’ocupació irregular del local. També ha demanat informació sobre les intervencions dutes a terme pels serveis socials per atendre les necessitats bàsiques dels ocupants del local i oferir-los un recurs residencial en condicions dignes d’habitabilitat. També ha demanat al Departament d’Interior si s’havien fet intervencions en aquest local.

El Síndic també vol saber si els serveis socials havien fet alguna coordinació o assessorament amb els equips d’atenció a la infància i l’adolescència.

L’organisme ha recordat, com ja va fer amb motiu de la nau incendiada al barri del Gorg de Badalona, que l’habitatge és un element bàsic del benestar psicosocial i de la cohesió social. A més, ha recordat que al cartera de serveis socials inclou l’acolliment d’urgència i el servei de residència temporal. Ha constatat però que hi ha municipi que no disposen d’aquests serveis o, els que en tenen, són insuficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia