Successos

Internament per al menor que va apunyalar una professora

El cas va ser el mes d’abril passat a l’institut de Vidreres

A més de l’internament en règim tancat de dos anys, li imposen un any de llibertat vigilada, 7.000 euros d’indemnització i cinc anys d’allunyament

El jutjat de menors ha condemnat a dos anys d’internament en règim tancat l’estudiant de 15 anys que va apunyalar una professora a l’institut de Vidreres. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, la sentència també recull que, un cop abandoni el centre de menors després dels dos anys d’internament, haurà de passar un any més en llibertat vigilada i no podrà acostar-se a menys de 400 metres de la professora durant un termini de cinc anys. El jutjat el condemna per temptativa d’homicidi en concurs amb un delicte d’atemptat. Li estima, això sí, una atenuant d’alteració psíquica i una altra de reparació del dany, perquè la família de l’adolescent ja havia consignat 7.000 euros per fer front a la indemnització. La sentència també admet que l’estudiant tenia “lleument” afectades les facultats quan va cometre l’atac. I, de fet, el descriu com un jove “egocèntric i vulnerable a la més mínima crítica”.

Per una expulsió de 5 dies

L’atac va tenir lloc el 29 d’abril, quan el menor va agredir la professora amb un ganivet mentre feia classe. Segons recull la sentència, el menor –que estudiava 4t d’ESO– va ser expulsat durant cinc dies el mes d’abril “per una successió d’incidències relatives al seu comportament”. L’adolescent creia que la professora era la responsable que se li hagués imposat aquest càstig i, per això, la va atacar mentre feia classe. L’agressió va tenir lloc poc abans de la una del migdia. Mentre eren dins l’aula, i aprofitant que la professora s’havia girat, el menor li va llançar un ganivet d’uns 13 centímetres al cap. Després, va recollir l’arma del terra, la va apunyalar al coll i va intentar-ho fer a la zona de l’abdomen. El jove va ordenar als seus companys de classe que marxessin, però com que alguns van decidir quedar-se va ser ell qui va marxar. Va sortir al pati de l’institut, va llançar al ganivet i poc després va ser detingut per la policia local.

L’endemà de l’atac, l’adolescent va ingressar en un centre de menors en règim tancat. Va ser el mateix jutjat qui va ordenar la mesura. Ara la sentència el condemna per un delicte de temptativa d’homicidi en concurs amb un altre d’atemptat a l’autoritat. La sentència del jutjat de menors recull la conformitat a la qual han arribat la fiscalia, la defensa i l’acusació particular, encapçalada pels lletrats Carles Monguilod i Jordi Corominas.

LA DATA

29.04.21
El jove
va agredir la professora mentre feia classe dins l’aula amb un ganivet d’uns 13 centímetres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia