Successos

Susqueda: troben un setè testimoni que va sentir trets el dia del doble crim

El fill d’un dels habitants del mas Llomar explica que ell era al campament i va sentir trets i crits

El noi, que era menor el 2017, no havia declarat mai

Un jove que l’agost del 2017 també era al campament del mas Llomar, vora el pantà de Susqueda, ha declarat, ara, que ell també va sentir trets un dia al matí. El testimoni és el fill de Laurent Schenkel, un dels quatre habitants del mas Llomar que ja van declarar que havien sentit trets des d’allà el 24 d’agost, el dia de la desaparició d’en Marc i la Paula, els joves trobats assassinats 32 dies més tard.

Fins ara, ningú no havia preguntat a aquest noi, en Ciel, tot i que se sabia que era al pantà, suposadament perquè l’agost del 2017 encara no era major d’edat. Però Benet Salellas, que defensa l’únic imputat pel doble crim, Jordi Magentí, va demanar que es localitzés el jove i que se l’interrogués. El noi va declarar per videoconferència des de l’Estat francès, però l’interrogatori es va haver de suspendre a mig fer per la mala qualitat del so i el testimoni s’ha compromès a declarar presencialment al jutjat de Santa Coloma de Farners quan torni a Catalunya.

En la declaració virtual no acabada el noi va explicar que passava uns dies amb el seu pare vora el pantà i va assegurar que des d’on tenien la caravana, a prop de les runes del mas Llomar, de cara al pantà (el ramal de la riera de Rupit), havia sentit diversos trets i també uns crits i, després, un altre tret.

El testimoni va dir que amb ell hi havia el seu pare, Laurent, la companya del seu pare, Giwon Xivi Han Gong, els tres fills de la dona i també l’Olivier, l’amo de la casa. Va explicar que al Llomar també vivia un noi francès per ajudar a fer feines, però que en aquell moment no era amb ells i va assegurar que no en sabia el nom i que no hi havia parlat gaire perquè era francès. Es refereix a Victor Veyrier, el francès que inicialment els Mossos van considerar sospitós però que després van descartar. Veyrier, tot i que va tardar dies a explicar-ho, també va assegurar que havia sentit els trets mentre desenterrava un cable.

Comptant el jove Ciel Shenkel, ara són set les persones que apareixen al sumari que afirmen haver sentit trets. Els cinc del mas Llomar i els dos senderistes de Montgat que aquell dia feien una ruta des del santuari del Coll a Sant Martí Sacalm. Els senderistes diuen que van sentir música màquina quan van ressonar els trets.

El mecànic de la Cellera

El jutjat, també ha petició de Salellas, ha interrogat l’amo del taller mecànic de la Cellera on la matinada del 25 d’agost del 2017 l’amo del Llomar va deixar la seva camioneta descoberta quan se n’anava cap a l’aeroport per anar a Bèlgica.

El mecànic va explicar que “els belgues” li havien demanat si podia deixar el vehicle en un descampat del davant del taller perquè així estaria més segur, que ell hi va fer un cop d’ull perquè li van dir que fallava la junta universal i que va comprovar que, efectivament, tenia els coixinets afectats però que, finalment, no la va reparar. El mecànic va assegurar que els baixos del vehicle estaven “força deixadots i rovellats”, com és normal als vehicles que van per mals camins, i que van tardar dies, unes dues setmanes, a anar-lo a buscar.

Un altre testimoni perdut

La instrucció del cas del doble crim de Susqueda va perdre un dels testimonis clau el desembre del 2019, quan Bartomeu Soler, l’eremita que vivia en una barraca arran del pantà, va aparèixer mort sota un arbre del que penjava una soga amb una baga. Era l’escena d’un suïcidi, però va morir d’una fallada del cor. La pandèmia s’ha emportat un altre testimoni que havia estat clau a l’inici: en Josep, un veí d’Olot nascut a Susqueda que va declarar que el 24 d’agost entre les 6 i les 7 de la tarda havia vist una parella, que en foto va identificar com en Marc i la Paula, que caminava per la carretera a prop de l’embarcador on també hi havia un cotxe blau, que podria ser un Opel Zafira. Aquest testimoni va deixar de tenir credibilitat per a la investigació quan es va situar l’hora de crim entre les 11.20 i les 11.26, quan els senderistes van sentir els trets. El testimoni va morir a causa de la Covid el 18 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia