Successos

Exonerats dos dels mossos investigats per mafiosos

El fiscal considera que no n’hi ha prou per acusar-los amb el testimoni del confident que els implica en la trama de tràfic de droga comissada

La causa continua contra tres mossos més

El fiscal Enrique Barata ha apostat per decretar el sobreseïment de la causa contra Joaquim Rabionet i Jordi Cedeño, dos dels mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners sospitosos de formar part d’una trama mafiosa que es dedicava a vendre, a través de traficants amics, droga comissada a la Selva. El fiscal ha avalat l’exoneració dels dos agents perquè durant la investigació, a través de les escoltes telefòniques, la sonorització de vehicles i escorcolls, no han pogut recollir cap prova que els incrimini, tot i que el traficant confident que va delatar la trama (Mustapha Trichin) els implica directament en les seves declaracions. Per exemple, Trichin assegurava que el mosso Quim (Rabionet) solia acompanyar el caporal Salva (Salvador Horta Muntané Garcia-Jubany), considerat el capitost de la trama, quan anaven a cobrar-li la part que li exigien per deixar-lo traficar, i era en Quim qui s’encarregava de comptar els diners. Però el fiscal considera que la declaració de Trichin (també investigat) no és suficient per mantenir-los encausats.

En canvi, la causa continua oberta contra tres mossos del grup d’investigació de Santa Coloma: el caporal Salvador Muntané, Francisco Pozo, Kiko, i Óscar Hernández, i també contra el veí de la població Albert Borrell, Pitu, que suposadament s’encarregava de distribuir la droga que els mossos usurpaven de les partides de comissos. Aquests tres mossos i Borrell van estar empresonats, però ara estan en llibertat provisional. Salva va haver de pagar 20.000 euros i Kiko, 15.000. Fiances que els va imposar l’Audiència, que també prohibeix als mossos acostar-se a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on tots tres treballaven en la unitat d’investigació. Contra aquests quatre investigats, a part de la incriminació del delator, afers interns dels Mossos va recollir proves reveladores: escoltes telefòniques en què parlen del repartiment dels guanys i gravacions en què es veu com algun d’ells obre la caixa d’un camió on guardaven la droga comissada i se n’endú diverses bosses, que després es van trobar en els escorcolls.

La instrucció de la causa continua i està pendent dels resultats d’uns informes financers sobre els investigats, per comprovar si els pagaments que feien eren en diner negre i precisament provinents de la venda de la droga comissada. El fiscal també demanarà la declaració com a investigada de la dona de Borrell, perquè unes converses telefòniques enregistrades la comprometen en les activitats fora de la llei del grup.

L’arma del caporal, neta

D’altra banda, l’anàlisi de la pistola semiautomàtica del calibre 7,65 i de les 24 bales, no legalitzada, que va ser comissada a casa del caporal Salvador Muntané no ha revelat que fos l’arma utilitzada en cap altre delicte. El fiscal havia encarregat a la unitat de balística que comprovés específicament si podia tenir relació amb el doble crim de Susqueda.

LA XIFRA

3
mossos
de la unitat d’investigació de Santa Coloma continuen investigats, sospitosos de vendre’s droga comissada.

LA DATA

04.07.20
El jutjat
va fer empresonar tres mossos de la Selva, però setmanes després van sortir en llibertat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia