Successos

Maten un conductor en una baralla de trànsit a Figueres

Els ocupants d'un petit camió van ventar cops de pala al cap a l'home que anava en cotxe després que rasquessin en una rotonda

Els Mossos tenen identificat el vehicle fugitiu i un dels sospitosos

El conductor d'un Fiat Punto, Bachiri Benaissa, un veí d'Empuriabrava, va morir ahir en ser colpejat amb una pala pels dos ocupants d'un camió furgoneta amb qui havia tingut una discussió després que els dos vehicles rasquessin en una rotonda de la C-260 a Vilatenim. Els agressors van fugir, però els Mossos tenen la matrícula de la furgoneta i han distribuït a totes les comissaries la fotografia del seu propietari, Baltasar Sánchez Rey, un veí de Figueres condemnat per violació, com a sospitós del crim.

Els fets van passar cap a quarts d'una del migdia quan el cotxe que conduïa Benaissa, un Fiat Punto amb matrícula 7583 GBT, i el camió furgoneta Iveco amb matrícula B-0925-UM, que circulaven en direcció cap a Figueres, van fregar a la rotonda del Carrefour. Els dos vehicles es van aturar en una entrada i els conductors van baixar i es van posar a discutir de forma virulenta per la petita topada, que havia provocat un bony al costat esquerre del turisme. En un moment de la discussió, els homes de la furgoneta van agafar una pala del remolc del seu vehicle i van colpejar al cap el conductor del Fiat Punto, i després van fugir deixant malferit el conductor del Fiat, que anava acompanyat com a mínim d'una dona, el testimoni de la qual ha resultat clau.

Alguns testimonis que van veure l'incident van avisar els Mossos, que en un primer moment es van mobilitzar com si es tractés d'un accident de trànsit. Però quan van arribar al lloc dels fets, van veure que es tractava d'una agressió criminal. Els serveis d'emergències mèdiques van anar també al lloc dels fets i van intentar durant una bona estona reanimar la víctima, però tots els esforços van resultar inútils i el conductor agredit va morir al mateix lloc de l'agressió. Quan el metge forense i la comitiva judicial van ordenar-ho es va fer l'aixecament del cadàver, que va ser traslladat a la seu de Girona de l'Institut de Medicina Legal, on avui li faran l'autòpsia. La policia científica dels Mossos va treballar al lloc del crim buscant indicis i va recollir empremtes dactilars que podrien haver deixat els agressors a la carrosseria del cotxe de l'home que va resultar mort. Les empremtes poden ser claus per determinar la culpabilitat dels sospitosos en cas que puguin ser detinguts. Després, una grua va traslladar el vehicle al dipòsit, on ha quedat a disposició judicial.

Els investigadors treballen amb la hipòtesi que víctima i agressors no es coneixien i que no hi ha altre mòbil del crim que la discussió per la topada de trànsit.

El sospitós va violar una autoestopista el 1992

Els Mossos, que van demanar la col·laboració d'altres cossos policials, busquen aferrissadament com a sospitosos de l'homicidi el veí de Figueres Baltasar Sánchez Rey, de 43 anys, a la foto, i el seu acompanyant, un noi d'uns vint anys, que van fugir del lloc del crim amb un camió petit, de la marca Iveco, força degradat, amb el remolc destapat fet amb llistons de fusta. Baltasar Sánchez, que no feia gaire que havia sortit de la presó, és un vell conegut de la policia. La seva gesta criminal més destacada i que li va suposar una condemna de 44 anys de presó, la va perpetrar el 1992 quan juntament amb un altre home van violar una autoestopista holandesa a Vilafant. La noia, que s'estava en un càmping de Sant Jaume de Llierca, es va posar a fer autoestop a la carretera d'Olot a la sortida de Figueres i Baltasar Sánchez i un altre home que anaven en un R-6 la van fer pujar i després la van dur a un descampat on la van violar repetidament. A més a més, li van robar 103.000 pessetes que duia la noia i li van agafar les targetes i van provar de treure diners en caixers automàtics. Finalment van abandonar la turista holandesa a la zona del castell de Figueres. Aquell cop la matrícula del cotxe també va ser clau per culpar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.