Successos

judicial

El jutge fa proves d'ADN al monitor sospitós d'abusos

No es va poder fer ahir al jutjat de Ripoll perquè s'ha de comprovar si les restes biològiques a la roba del nen són de semen del sospitós

La família del nen de 9 anys que va ser víctima exerceix l'acusació particular

“El pare del nen i els monitors no tenen cap dubte dels abusos”

El judici ràpid previst per ahir al jutjat de Ripoll contra el monitor de l'Esplai El Mamut d'Ausiàs Marc de Gavà sospitós d'haver abusat d'un nen de 9 anys a la casa de colònies Can Cabàlies d'Ogassa, no es va celebrar perquè el jutge no disposava encara de tots els elements de judici. Per això, el jutge va optar per retornar el cas al procediment de diligències prèvies i esperar els resultats de les proves d'ADN que ha ordenat fer per comprovar si unes taques, aparentment biològiques, que es van trobar a la roba del nen es corresponen amb semen del sospitós. El nen assegura que mentre dormia el monitor se li va ajaure al costat i li va començar a fer tocaments. Tot i que el monitor, de nom Oliver, nascut a França i amb la nacionalitat espanyola, nega els abusos, segons l'advocada de l'acusació particular, Sílvia Dot, sí que arriba a admetre una part del relat que ha fet el nen sobre els fets d'aquella nit i assegura que hi ha molts indicis que avalen que el menor va ser víctima d'abusos sexuals del monitor. “Tant el pare del nen com la resta de monitors no tenen cap mena de dubte que s'ha comès el delicte”, va assegurar ahir Dot. La lletrada de l'acusació també està pendent de rebre les informacions sobre quines entitats eren les responsables de l'activitat de colònies per saber contra qui ha d'exigir, si escau, la responsabilitat civil.

Mesures cautelars

entre dura la instrucció del cas, el jutjat manté les mesures cautelars que va imposar al monitor la setmana passada quan va passar a disposició judicial després de ser detingut. Entre aquestes mesures hi ha l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat. Ahir, el monitor estava citat a les 10 del matí, hora en què s'havia assenyalat la celebració del judici ràpid, però l'acusat va comparèixer al jutjat amb dues hores de retard. Segons van apuntar fonts de la seva defensa, el noi va arribar tard perquè es va equivocar a l'hora d'agafar el tren que l'havia de dur des de Barcelona fins a Ripoll.

El jutjat de Ripoll també ha imposat al monitor com a mesura cautelar la prohibició d'acostar-se a menys de cent metres del menor que l'ha denunciat per abusos. Els fets van passar la nit del dia 26 de juliol a Can Cabàlies, durant una estada de deu dies d'un grup de 69 nens que anaven amb l'Esplai El Mamut d'Ausiàs Marc de Gavà. Aquest esplai ja havia fet estades en altres ocasions a Ogassa però, en canvi, era el primer cop que comptaven amb Oliver entre els monitors responsables de la mainada. El jove no tenia el carnet de monitor però, en aquests casos, la legislació que regeix les activitats de les colònies, només exigeix que tinguin la titulació la meitat dels monitors que participen en les colònies. La casa de colònies de Can Cabàlies, situada als afores del poble d'Ogassa, està gestionada per una entitat privada d'esplais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.