Successos

policial

Detenen un monitor per abusos a un nen a Ogassa

El denunciant, de 9 anys, assegura que se li va ajaure al costat mentre dormia i que li fa fer tocaments

Estaven de colònies a Can Cabàlies amb el grup d'esplai El Mamut de Gavà

Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada un monitor sospitós d'haver abusat sexualment d'un nen de 9 anys que feia una estada amb el grup d'esplai El Mamut d'Ausiàs March de Gavà a la casa de colònies Can Cabàlies d'Ogassa. La detenció es va practicar després que el nen expliqués al responsable del seu grup d'esplai que durant la nit del dia 26 de juliol, quan ell ja estava adormit, un dels monitors, Oliver, es va estirar al seu costat i li va començar a fer tocaments de caràcter sexual.

Després d'escoltar el relat del nen. el responsable de l'esplai El Mamut va avisar els Mossos, que es van desplaçar fins a Can Cabàlies, situada als afores d'Ogassa, i van detenir i interrogar el monitor, un noi d'origen francès, que formava part de l'equip de monitor d'El Mamut de Gavà, que feia una estada de 10 dies a Can Cabàlies. Els investigadors dels Mossos també van recollir el testimoni d'altres monitors i estadants de la casa de colònies sobre la nit dels fets.

El monitor detingut va passar a disposició judicial el dia 26 de juliol a Ripoll i la versió que va aportar davant del jutge es contradiu totalment amb la que va aportar el menor, segons fonts de la defensa. Després d'escoltar el relat del monitor, el jutge va decretar-ne la llibertat sota fiança. El monitor protagonista d'aquest episodi era la primera vegada que treballava amb l'esplai El Mamut de Gavà, que sí que havia fet altres estades a la casa de colònies Can Cabàlies, gestionada per una entitat privada. Fonts de l'Ajuntament d'Ogassa van apuntar ahir que havien vist els Mossos dirigir-se a Can Cabàlies però que desconeixien els motius de la visita policial.

LA XIFRA

69
nens
de fins a catorze anys participaven a les colònies de l'esplai El Mamut a Can Cabàlies d'Ogassa

Judici ràpid avui al jutjat de Ripoll

El monitor detingut ha estat citat aquest matí al jutjat de Ripoll per tal de celebrar un judici ràpid que es podria resoldre avui mateix en el cas que Oliver accepti la pena que proposi la fiscalia. Si accepta la pena, cosa que suposaria admetre la seva culpabilitat, el cas es donarà per tancat i sentenciat. En cas que no hi hagi conformitat, s'assenyalarà una nova data per a la celebració del judici i el fiscal farà de nou la petició de pena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.