Successos

TRÀNSIT

Retencions a l'AP-7 a Girona i a la C-31 a Platja d'Aro

accident l'operació sortida d'agost s'acaba amb una víctima mortal a Fogars de la Selva COMPLICACIONS un altre accident sense cap ferit a Llinars dels Vallès va provocar fins a vint quilòmetres de cues

L'acabament de l'operació sortida d'agost es va acabar ahir a les tres de la tarda. S'hi van registrar una víctima mortal a l'AP-7, al terme municipal de Fogars de la Selva, i també retencions en aquesta via al terme de Girona i a la C-31, al terme municipal de Castell-Platja d'Aro.

Al migdia, a l'AP-7 hi van haver vuit quilòmetres de retencions a Girona a causa d'unes obres. Tot i això, l'ampliació del tercer carril en diversos trams de l'AP-7 va permetre que s'absorbís més volum de vehicles al llarg de l'operació sortida, i que es registressin menys congestions que en altres operacions especials, segons va afirmar el Servei Català de Trànsit. A la carretera C-31, hi va haver cap a dos quilòmetres de lentitud a l'altura del terme de Castell-Platja d'Aro.

Els problemes, al matí

En el conjunt de l'operació sortida, els problemes viaris es van concentrar al matí d'ahir. El màxim tram de retenció es va registrar a l'AP-7, a Llinars del Vallès, amb vint quilòmetres de complicacions en sentit nord com a conseqüència d'un accident. En l'accident no hi va haver ferits. Un turisme amb caravana va bolcar i va obligar a restringir el trànsit durant una hora. Un altra punt conflictiu va ser l'N-340 a Torredembarra, on hi va haver 9 km de cues en sentit Tarragona.

Accident a Fogars

En l'accident de Fogars de la Selva, hi va morir un home de nacionalitat belga, de 39 anys. L'accident va passar dijous a la nit al quilòmetre 96,5 de l'autopista AP-7, en què tres persones més van resultar ferides greument. L'accident es va produir per un fregament lateral entre dos turismes. Després, un tercer vehicle no els va poder esquivar i també va estar implicat lleument en l'accident. Els turismes eren de matrícula belga, andorrana i espanyola. La víctima mortal era veïna de la localitat de Farciennes (Bèlgica). Els altres tres ocupants del mateix vehicle van resultat ferits greument i van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Respecte al segon i tercer turisme, les tres persones que hi anaven van quedar il·leses.

Amb aquesta víctima mortal són 33 els morts en 31 accidents a les carreteres catalanes en el període estiuenc, des del 23 de juny passat. Al llarg del de juliol es van produir 31 morts. Segons dades del Servei Català de Trànsit, a les 3 de la tarda d'ahir ja havien sortit el 92% dels 535.000 vehicles que s'esperava que es desplaçarien des de l'àrea metropolitana de Barcelona.

8
quilòmetres de retencions a l'AP-7 a Girona a causa d'unes obres, el migdia d'ahir.
33
víctimes mortals en accidents a les carreteres catalanes aquest estiu, des del 23 de juny passat.
2
quilòmetres de cues a la C-31 a Castell-Platja d'Aro, una via en procés de desdoblament.

Accident múltiple a l'eix amb ferits

Un cop acabada l'operació sortida d'agost, es va produir un altre accident, en què es van veure implicats tres vehicles. De resultes de l'accident, que va tenir lloc a la carretera C-25 –l'eix transvversal–, al terme municipal de Brunyola, dues persones es van ferir greument. El sinistre va passar pels volts de les cinc de la tarda, al quilòmetre 226, en sentit Girona.

En l'accident, s'hi van implicar tres turismes. En un dels vehicles hi anaven dos ocupants, un d'ells amb ferides de caràcter greu, que va ser evacuat a l'Hospital Santa Caterina de Salt. En el segon vehicle hi anaven tres ocupants, un d'ells també amb ferides greus, que va haver de ser evacuat amb l'helicòpter medicalitzat a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Els altres dos ocupants, ferits lleument, van ser evacuats al mateix hospital. Cap persona del tercer vehicle no va resultar ferida.

Com a conseqüència de l'accident, la carretera es va haver de tallar al trànsit durant cap a mitja hora, i els vehicles que havien de circular-hi van ser desviats per altres carreteres.

Al lloc de l'accident s'hi van desplaçar els bombers amb tres dotacions, que es van trobar les dues persones que estaven atrapades a dins dels vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.