Successos

infraestructures

Els Bombers de Girona tindran un nou parc el 2012

El trasllat a Fornells de la Selva també comporta la construcció de la nova seu d'Emergències de la demarcació

L'edifici costarà 7,5 milions d'euros i està previst que s'iniciïn les obres el 2011

El secretari general d'Interior, Joan Boada, va presentar ahir els projectes dels nous edificis del parc de bombers i de la Regió d'Emergències de Girona. Les noves instal·lacions, que fins ara estaven a Girona, es traslladaran a Fornells de la Selva. Boada va explicar que es preveu que les obres comencin a principi del 2011 amb un termini d'execució d'un any i amb un pressupost de més de 7,5 milions d'euros. Boada va recordar que la Regió d'Emergències de Girona està formada per 28 parcs de bombers, 19 de funcionaris i 9 de voluntaris, a més de 5 parcs que s'activen a l'estiu. “Estem veritablement coberts a les comarques gironines”, va sentenciar el secretari general d'Interior.

Havia quedat obsolet

El secretari general d'Interior va destacar la necessitat d'aquest nou espai ja que l'actual ha quedat obsolet. A més, Boada va remarcar la importància de la situació de les noves instal·lacions a la localitat de Fornells de la Selva, ja que permet “complir perfectament” totes les ràtios d'arribada amb un temps prudencial tant al perímetre de la ciutat de Girona com a tota la demarcació.

Boada va explicar que actualment els dos projectes estan en fase de redacció, i que es preveu que d'aquí a uns mesos s'iniciï el procés de licitació. Segons va destacar Boada, a final d'aquest any o a principi del 2011 es preveu que es comencin les obres i que tinguin un termini d'execució d'un any. “El 2012 aquests projectes ja seran una realitat”, va sentenciar el secretari general d'Interior del govern de la Generalitat.

LA XIFRA

14.437
són els metres quadrats
que tindrà la nova construcció que es farà a la zona industrial del Pla de la Selva.

LA FRASE

Complirem totes les ràtios d'arribada amb un temps prudencial tant a Girona com a tota la demarcació
Joan Boada
Secretari General d'Interior

Hi treballaran 140 persones

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del govern de la Generalitat de Catalunya va adjudicar el projecte de construcció dels nous edificis del parc de bombers i la seu de la Regió d'Emergències de Girona a l'equip d'arquitectes Antonio Olaya, Maria José Moreno, Xavier Llobet i Eva Jiménez, amb un pressupost de 7.773.138,11 euros.

La parcel·la que acollirà la nova construcció té una superfície de 14.437 m2 i està situada en una zona industrial del Pla de la Selva, al municipi de Fornells de la Selva. A les instal·lacions també hi haurà una àrea d'entrenament i un heliport. El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, va destacar el “canvi radical” d'aquest trasllat ja que es podran separar els dos edificis; per una banda, el parc de bombers i, per l'altra, la Regió d'Emergències de Girona. En aquest nou espai, hi treballaran unes 140 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.