Successos

Les flames amenacen el Montgrí

L’incendi havia cremat 70 hectàrees a Torroella

Els dos flancs del foc continuaven actius ahir a la nit

Un incendi forestal que es va declarar ahir, passades les sis de la tarda, al massís del Montgrí va mobilitzar 58 dotacions terrestres i dotze mitjans aeris, amb dos helicòpters de comandament, cinc bombarders i cinc avions de vigilància i atac. Els Bombers de la Generalitat es van distribuir inicialment en una zona de 50 hectàrees, i es creu que el foc hauria començat a la Casa del Guarda, a la zona de les dunes continentals. Els Agents Rurals havien certificat ahir a la nit unes 70 hectàrees cremades, totes de superfície forestal dintre del terme de Torroella de Montgrí.

Els Bombers van rebre l’avís del foc cap a dos quarts de set de la tarda. Les flames van avançar en dos flancs. El dret es va dirigir a mitja intensitat cap al nord resseguint la pista forestal de la Barraca Trobada. A les deu de la nit havia saltat la pista i continuava en direcció al còrrec de Coma Llobera. El Grup d’Actuacions Forestals (Graf) va fer una crema de gestió a la zona del cap de l’incendi, amb l’objectiu d’impedir que progressés. En aquesta zona és on dedicaven més esforços per por que el garbí l’empenyés durant la nit i la matinada.

El flanc esquerre, en canvi, es va obrir lentament cap al puig Carroig, a l’oest, una zona amb menys vegetació.

Poc després de les deu de la nit es van haver de retirar els mitjans aeris, però els Bombers tenien la intenció de continuar treballant al llarg de la matinada amb una seixantena de mitjans terrestres.

Per precaució, es van desallotjar 135 nens i 15 monitors de la casa de colònies de Torre Ferrana, a Sobrestany, i els van traslladar al pavelló de Torroella. “L’incendi és molt lluny, però l’evacuació evita l’ansietat lògica de l’incendi”, van explicar els Bombers en una piulada. Els Mossos d’Esquadra també van controlar l’accés a les urbanitzacions Torre Gran, Torre Vella i Les Dunes

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, va explicar que la zona on hauria començat el foc és “feréstega” i complicada d’accedir-hi. “Hi passa una línia elèctrica, però no tenim evidència que sigui la causa de l’incendi”, va explicar. Es dona el cas que dimecres a la tarda ja es va produir un incendi a Torroella de Montgrí que va cremar 1.000 m² de vegetació darrere d’una pista de karts de la zona de Les Dunes.

Aquest és el segon incendi important que es produeix a les comarques de Girona en menys d’una setmana. Divendres passat se’n va originar un a Llançà que va cremar més de 400 hectàrees al cap de Creus. El foc, causat per una cigarreta mal apagada, no es va donar per extingit fins dilluns. El 13 de juliol també es van cremar 6 hectàrees entre Lloret i Tossa de Mar a causa de l’incendi d’una furgoneta a la carretera que uneix les dues poblacions.

LES XIFRES

70
hectàrees
de superfície forestal havia cremat ahir a la nit l’incendi del massís del Montgrí.
58
dotacions
terrestres i 12 d’aèries van arribar a treballar al llarg de la tarda en les tasques d’extinció del foc.
135
nens
i 15 monitors van ser evacuats per precaució d’una casa de colònies de Sobrestany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia