Successos

Les comarques de Barcelona registren un centenar d’incendis en el primer mes del Pla de prevenció d’incendis forestals

L’anàlisi de la Diputació apunta que han cremat unes 300 hectàrees que corresponen en major part a zones boscoses

La Diputació de Barcelona ha registrat prop d’un centenar d’incendis en el primer mes de vida del Pla de prevenció i informació d’incendis forestals, que va entrar en funcionament el 18 de juny.

Concretament, al conjunt de comarques de la demarcació s’hi han produït 103 incendis forestals, amb 288,59 hectàrees afectades, unes xifres que contrasten amb les del mateix període de l’any 2020, quan el nombre d’incendis forestals va ser de 43 amb un total de 3,80 hectàrees cremades. El 93% de la superfície afectada des del 18 de juny de 2021 correspon a zones forestals arbrades, el 3,74% a zones agrícoles i el 2,43% a zones de matoll. La comarca més afectada és el Baix Llobregat, amb disset focs i 248,69 hectàrees afectades per les flames.

La segona comarca més afectada és el Maresme, amb onze incendis i 8,64 hectàrees afectades, seguida del Vallès Oriental, amb 22 incendis que van afectar unes 2,90 hectàrees, el 65% de les quals corresponen a zones forestals no arbrades.

A la resta de comarques, el nombre d’incendis ha estat menor. Així a l’Anoia s’han produït quatre incendis que van afectar 4,28 hectàrees, el 74% de les quals corresponen a zones agrícoles, mentre que al Garraf es van registrar quatre incendis, però amb només 0,09 hectàrees afectades, el 99% de les quals corresponen a superfície agrícola.

A Osona hi va haver dos incendis i 0,55 ha, de les quals 0,50 hectàrees eren de terreny agrícola, mentre que a altres comarques es van veure incendis menors, com el Berguedà, també amb dos incendis i una hectàrea afectada, i l’Alt Penedès i el Bages, amb un incendi en cada comarca que van afectar respectivament 0,50 i 0,15 hectàrees, que es corresponen a zones de matoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia