Successos

El síndic investiga la mort de John McAfee a Brians 2

La família del creador del conegut antivirus dubta que s’hagi suïcidat

McAfee estava pendent d’extradició

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre la mort de John McAfee, el creador de l’antivirus homònim, a la presó de Brians 2. Per aquest motiu demana a la secretaria general de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia, que l’informi “com més aviat millor” de les circumstàncies que han envoltat aquests fets i de les mesures preses.

McAfee, de 75 anys, va ser trobat mort dimecres passat a la seva cel·la a la presó el mateix dia que l’Audiencia Nacional va comunicar la seva decisió d’extradir-lo als Estats Units per una presumpta evasió d’impostos.

Un jutjat de Martorell ha obert diligències per practicar l’autòpsia i determinar les causes de la mort de McAfee, que segons fonts penitenciàries s’hauria suïcidat. La família posa en dubte la versió del suïcidi esgrimida per aquestes fonts i ha demanat al jutge de Martorell poder fer una segona autòpsia amb els seus especialistes per poder determinar les causes de la mort.

El creador del conegut antivirus va ser arrestat l’octubre passat a l’aeroport del Prat quan es disposava a agafar un vol amb destinació a Istanbul. Va ingressar a Brians 2 el 4 d’octubre passat per ordre de l’Audiencia Nacional, que va acordar la seva extradició als Estats Units en haver ocultat suposadament elevats ingressos entre el 2016 i el 2018. Des de l’octubre estava en presó preventiva.

Durant la vista d’extradició, l’empresari, el deute tributari del qual als Estats Units arriba a més de quatre milions de dòlars, va assegurar haver pagat “milions de dòlars en impostos”. McAfee va afirmar que era víctima d’una persecució política per haver denunciat corrupció a l’agència tributària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia