Successos

L’Audiència ordena l’ingrés a presó d’un dels tres condemnats per la violació múltiple a una menor a Sabadell el 2019

El tribunal al·lega un elevat risc de fuga perquè no té permís de residència, el seu germà està fugat i no té feina

L’Audiència de Barcelona ha decretat l’ingrés immediat a presó del tercer condemnat per l’agressió sexual múltiple a una menor d’edat a Sabadell el febrer del 2019. El jove havia estat condemnat, com a còmplice, a 13 anys i mig de presó. L’acusació particular havia demanat una vista breu per sol·licitar l’empresonament, vista que s’ha celebrat a primera hora d’aquest dimecres. Poc després, el tribunal que va jutjar i condemnar tres dels quatre acusats, ha decidit que passi de llibertat provisional a presó provisional sense fiança fins la meitat de la pena imposada per “l’elevat risc de fuga”.

L’acusació creu que existeix risc de fuga, perquè és d’origen marroquí i un altre acusat ja es va fugar en el seu moment, i pot amenaçar la víctima, com ja li va passar a la víctima amb un altre acusat. La fiscalia s’ha adherit a la petició. Per la seva banda, la defensa al·lega que té arrelament perquè la seva parella és espanyola i actualment està embarassada, i que s’ha presentat a totes les citacions judicials. La defensa encara no ha presentat recurs contra la sentència.

El tribunal considera que els indicis durant la instrucció del cas, que no van portar-lo a presó provisional, ara s’han convertit en proves durant el judici. Els magistrats consideren que l’únic arrelament que té R.O. a l’estat és l’embaràs de la seva parella, que està de 27 setmanes de gestació. El tribunal recorda que el jove és immigrant irregular, no té feina i ja té una sentència de dos mesos de presó per un robatori amb força en casa habitada o local obert al públic el març del 2019. També recorda que el seu domicili actual és el del seu sogre, a Manresa, i que el seu germà, també investigat, es va fugar abans del judici, cosa que podria suposar “un canal de fugida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia