Successos

Desenes de morts i ferits en descarrilar un tren a Taiwan

El sinistre s’hauria produït en xocar amb un vehicle de manteniment a l’entrada d’un túnel a l’est de l’illa

El comboi, de vuit vagons, transportava 350 persones

Almenys 48 persones van morir –entre elles el maquinista– i 118 més van haver de ser hospitalitzades amb ferides de diversa consideració en descarrilar un tren, divendres a prop de la localitat oriental taiwanesa de Hualien, en el pitjor accident ferroviari de l’illa en dècades. El 408 Taroko Express viatjava de Taipei a la ciutat de Taitung, al sud-est del país, en el primer dia d’un llarg cap de setmana festiu, amb unes 350 persones a bord quan va patir l’accident. El sinistre va tenir lloc quan faltaven dos minuts per a dos quarts de deu del matí, hora local, a l’entrada del túnel de Daqingshui, a prop de Hualien. L’accident està sota investigació, però les primeres investigacions apunten que un cotxe de manteniment mal estacionat en una carretera sobre les vies va caure per un terraplè i va colpejar els vagons de la cua del comboi. La majoria de les víctimes anaven en els dos vagons últims. El conductor del vehicle, que no es trobava a l’interior quan va caure, va ser traslladat a una comissaria per interrogar-lo, segons van informar fonts oficials. La presidenta taiwanesa, Tsai Ing-wen, va dir que s’havien mobilitzat tots els serveis possibles per ajudar els afectats. Centenars d’efectius militars i d’emergència, vehicles i avions van ser enviats al lloc del sinistre, on uns 70 passatgers havien quedat atrapats. Al tancament d’aquesta edició, tots havien aconseguit ser rescats.

La premsa local considera l’accident el pitjor registrat a l’illa els darrers 40 anys, des que, el 1981, 30 persones van morir a causa d’una col·lisió ferroviària. Més recentment, el 2108, 18 persones van perdre la vida i 175 més van resultar ferides en descarrilar un tren al nord-est de l’illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia