Successos

La fiscalia manté la petició de 17 anys de presó per als dos acusats del crim del Montmell

El tercer processat, sogre de la víctima, queda absolt després que l’advocat de la família retiri l’acusació

La fiscalia manté que Joaquín i Bacari Junior van matar el seu cunyat Diego el 14 d’agost del 2017 al Montmell i es van desfer del cadàver arran d’un conflicte que tenien obert per una plantació de marihuana.

Aquest dijous la fiscalia ha mantingut la petició de 17 anys de presó per homicidi i danys amb incendi –perquè també els acusa de cremar la furgoneta de la víctima–. L’acusació particular ha elevat la petició per a tots dos fins als 25 anys i mig de presó per assassinat, però ha retirat l’acusació contra el tercer processat per falta de proves. Així doncs, José –sogre de la víctima i padrastre dels altres dos acusats- ha quedat immediatament absolt–. La defensa manté que els acusats són innocents i en demana l’absolució.

Després de vuit sessions, aquest dijous les parts han presentat al jurat popular les conclusions definitives i els corresponents informes. En una intervenció extensa, el fiscal ha sostingut que no s’ha aportat cap element que contradigui les proves aportades per la fiscalia i ha lamentat que la defensa hagi pretès anul·lar i menystenir elements que incriminen els processats, com ara els posicionaments dels telèfons mòbils i l’anàlisi dels seus terminals.

El fiscal ha apuntat que el detonant del conflicte entre la víctima i els processats va ser el fet que Diego s’endugués els focus de la plantació de marihuana que ell i Joaquín havien compartit i per la qual havien partit peres. La falta d’aquest material, ha dit el fiscal, impedia als processats obtenir beneficis de la droga. Per això, ha dit, van decidir matar-lo.

El representant del ministeri públic ha conclòs que el 14 d’agost del 2017 Joaquín i Junior van anar cap al Montmell en la furgoneta del primer, que Joaquín va trucar Diego amb el propòsit que anés a la casa del carrer de La Haya i que aquest va acceptar i va anar cap a l’immoble amb la intenció de barallar-se. Allà, però, per sorpresa, es va trobar que també hi havia Bacari Junior, ha dit el fiscal, i entre els dos germans van posar fi a la seva vida.

En uns termes semblants als del fiscal, l’advocat de l’acusació particular ha conclòs que, per a Joaquín, la víctima va deixar de ser útil perquè “no li aportava diners la plantació i no li pagava el lloguer”. El lletrat ha criticat que la defensa “només ha demanat nul·litats i ha qüestionat la tasca policial”, i ha recordat que el principal acusat ha admès que va anar al Montmell el dia que Diego va desaparèixer i que va trucar-li.

Segons l’advocat de la defensa, però, l’acusació s’ha construït basant-se en hipòtesis que “no serveixen per a condemnar”. El lletrat ha subratllat que no hi ha proves que aquella tarda Diego sortís de casa seva, ni tampoc que estigui mort, perquè “no hi ha absolutament cap crim que no deixi un rastre o algun vestigi, més si la mort és violenta”.

L’advocat ha destacat que no es va trobar sang de la víctima ni tampoc ADN dels processats a la casa del carrer de La Haya on, segons l’acusació, es va produir el crim. El lletrat ha qüestionat també que algú que suposadament mata una persona porti la furgoneta del mort fins al costat de casa seva i la cremi, també, en un paratge proper.

L’advocat defensor ha conclòs que no hi ha proves per condemnar-los i ha exposat que, a parer seu, “Diego no està mort”.

Dilluns està previst que el magistrat-president lliuri l’objecte del veredicte al jurat popular perquè pugui començar a deliberar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia