Successos

Urbanisme accepta finalment legalitzar com a restaurant la finca La Hacienda de Sant Cebrià

Aprova el pla especial presentat pel promotor i avalat per l'Ajuntament

La decisió es va prendre en la reunió que la comissió va fer a final de juny. Allà es va aprovar definitivament el pla especial urbanístic d'implantació d'ús com a restaurant de La Hacienda –situada en sòl no urbanitzable rústic–, promogut per l'entitat Novarest i tramès per l'Ajuntament de Sant Cebrià. Tot i això, la resolució deixa molt clar que, abans d'obtenir la llicència municipal per poder desenvolupar l'activitat econòmica, «s'hauran de complir les mesures indicades en l'informe de la direcció general d'Arquitectura i Paisatge». L'alcalde, Jaume Borrell (CiU), explica que aquestes mesures es redueixen a «plantar més arbres a l'interior de la finca per donar continuïtat a la massa boscosa i plantar enfiladisses a la façana principal que dóna al camí de can Roca».

Borrell confia que en les pròximes setmanes la publicació de la decisió d'Urbanisme en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) tanqui definitivament una situació que fa més de dos anys que dura i que ha provocat molts maldecaps al consistori. «Per nosaltres era prioritari resoldre el conflicte d'acord amb la legalitat establerta, i possibilitar així que un negoci que funciona al municipi pogués continuar», afirma l'alcalde.

Borrell també afegeix que, paral·lelament al pla especial de La Hacienda, Urbanisme també va aprovar la modificació puntual de les normes urbanístiques de Sant Cebrià respecte al sòl no urbanitzable. «Així, les finques amb una superfície construïda superior als 1.000 m² i no incloses en el catàleg de masies podran tenir usos de restauració i d'altres que fins ara tenien prohibits», assenyala.

Pendents de judici

Tot i l'informe favorable de la comissió d'Urbanisme, encara queda per resoldre la denúncia admesa a tràmit pel jutjat d'Arenys de Mar per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori vinculada a La Hacienda. Tant l'alcalde com diferents regidors del llavors govern de CiU i ERC, de l'oposició del PSC i altres tècnics municipals han estat cridats a declarar sobre una suposada i reiterada activitat de restauració a la masia La Hacienda consentida pel consistori, tot i que no disposava de la llicència pertinent. La denúncia, la va interposar el desembre passat el grup de l'Entesa –a l'oposició–, que també acusava l'equip de govern de permetre amb permís municipal unes obres de construcció d'una cuina industrial a la mateixa edificació, tot i saber que l'activitat de restauració no hi estava permesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia