Successos

Sant Cebrià ha de pagar 15.000 euros a la SGAE per deu anys de concerts

Són els drets d'autor del 2001 al 2009

L'Audiència considera provat que l'Ajuntament ha d'assumir els costos en concepte de drets d'autor de les cançons interpretades per les diferents orquestres contractades majoritàriament per la festa major del municipi des del 2001 fins al 2009. Uns costos que estableix en 15.121,18 euros als quals cal afegir els interessos a comptar a partir de la demanda interposada per la SGAE. El document emès pel tribunal considera provat que va ser el consistori qui va organitzar els concerts després de prendre declaració a diferents membres de les orquestres Maravella, Montgrins, la Principal de la Bisbal i Gira-sol i personal de l'Ajuntament vinculat a l'àrea de Cultura. Per tant, i sempre segons la sentència, ha de ser ell qui pagui la factura. Tot i això, precisa que els drets d'autor corresponents a l'any 2000, i que en un primer moment també eren reclamats, ja haurien prescrit abans que s'interposés la demanda.

La resolució, emesa després que la SGAE recorregués contra una primera sentència que donava la raó al consistori, ha caigut com una galleda d'aigua freda en el govern local, de majoria de CiU. L'alcalde, Jaume Borrell, es mostrava ahir «molt decebut» i afegia que si com a sentència ferma s'ha d'acatar, «moralment és un abús». Borrell explicava que fa molts anys que es negociava amb la SGAE una solució «equilibrada per a les dues parts que no hagués de passar pels tribunals», però que la negativa de l'entitat a trobar-la va propiciar que l'assumpte arribés al jutjat. «Ara només ens queda trobar la manera de pagar aquests diners sense que les malmeses arques municipals encara ho estiguin més», es lamentava Borrell, que assegura que totes les converses mantingudes amb els representants de la SGAE havien estat «estèrils, perquè l'objectiu inamovible d'aquesta gent és cobrar fins a l'últim cèntim».

L'alcalde aventura que la sentència segurament pot crear jurisprudència i «portar molts mals de cap als ajuntaments que com aquest fan mans i mànigues avui dia per poder mantenir l'oferta musical durant la festa major».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia