Successos

Condemnats per la mort d’un jove maputxe a Xile

La justícia xilena va trobar culpables set expolicies i un advocat de l’assassinat del jove maputxe Camilo Catrillanca, un crim que va commocionar el país el novembre de 2018 i que va despertar infinitat de crítiques contra el cos policial de carabiners.

El Tribunal va declarar l’expolicia Carlos Alarcón culpable d’homicidi per haver efectuat els trets que van provocar la mort de l’indígena, mentre que la resta d’involucrats van ser condemnats per constrenyiments il·legítims, obstrucció a la recerca o tret injustificat.

Els fets van tenir lloc el 14 de novembre de 2018 enmig d’un procediment policial liderat pel Comando Jungla –un equip que el govern va instal·lar a la regió per controlar la violència–, quan una bala va matar Catrillanca mentre viatjava en tractor al costat d’un adolescent. El cas, marcat des del començament per les irregularitats i les versions contradictòries dels condemnats, va fer tremolar els fonaments del cos de carabiners, que inicialment va dir que els agents havien estat emboscats i que el vehicle de Catrillanca s’havia creuat enmig del tiroteig. L’assassinat de Catrillanca va ser un gran cop al govern de Sebastián Piñera i va entelar els seus plans d’aprovar l’Acord Nacional pel Desenvolupament i la Pau a l’Araucanía, un polèmic tractat per amainar la conflictivitat amb els indígenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia