Successos

Tretze detinguts pels greus desordres públics del 30 d’octubre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Fins ara s’ha detingut un total de 28 persones relacionades amb els incidents

Un total de tretze persones han estat detingudes en relació amb els greus desordres públics ocorreguts a la plaça Sant Jaume de Barcelona el passat dia 30 d’octubre. Els aldarulls van tenir lloc durant una protesta convocada en contra de les mesures adoptades pel Govern per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra, els detinguts van actuar de manera coordinada i concertada per atacar amb violència els efectius policials d’ordre públic desplegats en el dispositiu de seguretat.

Segons les mateixes fonts, els desordres públics es van iniciar a la mateixa plaça, i posteriorment es van traslladar als carrers propers del centre de la ciutat. Els desordres van consistir en llançaments d’objectes contundents i en agressions violentes contra la línia policial, danys al mobiliari urbà, incendis de contenidors, trencaments de les llums de Nadal i pillatge en alguns establiments comercials.

Les detencions s’han produït fruit d’una investigació feta per agents dels Mossos d’Esquadra i ha acabat amb la detenció de tretze persones, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat contra els agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. Tres persones més han quedat investigades per aquests fets i dues més tenen ordres de recerca i detenció.

Les detencions, que van tenir lloc dimarts passat 15 de desembre en un dispositiu que es va dur a terme durant el matí, es van realitzar sis a Barcelona, dos a Sitges, i la resta a Vilanova, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cervelló i Sant Joan Despí.

Els greus aldarulls van acabar aquell dia amb un balanç de 15 detinguts, un total de 19 efectius policials van resultar ferits i una desena de vehicles policials van ser danyats a conseqüència dels cops i llançaments d’objectes contundents per part d’alguns dels concentrats.

La investigació policial que es va obrir el mateix dia dels incidents i que s’ha allargat durant diverses setmanes ha comportat ara la detenció aquest dimarts passat de 13 persones i la imputació de tres persones més relacionades amb aquests incidents. Fins ara, doncs, s’han detingut un total de 28 persones relacionades amb els greus incidents, tres més han quedat investigades i dues tenen ordres de recerca i detenció.

L’estudi de les imatges dels fets i els testimonis dels agents participants en el dispositiu policial del 30 d’octubre ha permès identificar, d’entre els participants a la mobilització, aquest grup de persones, els quals van actuar de manera coordinada i concertada per atacar amb violència els efectius policials d’ordre públic que hi havia al lloc.

La investigació continua oberta, ja que s’estan fent gestions per localitzar altres persones que formen part del grup dels investigats que va actuar contra els efectius policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia