Successos

Troben un quart cadàver en la nau cremada a Badalona

El cos va ser localitzat en una zona de molt difícil accés i es va haver de retirar amb unes grans grues

Interior avisa que no es pot donar per definitiu el balanç fins que acabi el desenrunament

Les tasques de desenrunament que des de dissabte s’estan portant a terme a la nau ocupada de Badalona que dimecres passat es va incendiar van permetre, ahir al matí, localitzar el cos d’una quarta persona que ha perdut la vida en el foc. La víctima va ser localitzada cap al migdia, però l’aixecament del cadàver no es va poder dur a terme fins a quarts de cinc de la tarda, atesa la complicació de l’espai. “El cos ha aparegut en un espai on els gossos ja havien fet una revisió general, però hi havia molts trossos de pedres i bigues que cobrien alguns racons. Està en un espai molt complicat, al qual no es pot accedir caminant perquè hi ha risc que s’enfonsi i això tècnicament ho complica molt més”, va informar l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Just per la dificultat d’accés a la zona, els bombers van haver de retirar el cos des de les grues, després d’estar-hi treballant durat una hora i mitja i fent diversos intents d’aproximació. A partir d’ara, els treballs continuaran de manera mecànica a la resta de zones que ja s’havien revisat i es deixarà pel al final un espai que encara no s’ha pogut inspeccionar per petits col·lapses de l’estructura que hi va haver durant l’incendi.

El balanç, provisional

En el mateix sentit es va pronunciar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va explicar que no es pot fer encara el tancament oficial del balanç de víctimes d’aquest incendi, ja que caldrà esperar fins que s’acabin les tasques de desenrunament de l’edifici. Així mateix, el comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, va insistir que no es pot descartar que es localitzi alguna víctima més mentre es mantinguin les tasques de desenrunament de l’edifici. Es continuen investigant les causes del foc, però per ara no hi ha evidència que fos provocat.

El cost del desenrunament serà de 119.000 euros.

Un grup acampa al parc del Gorg

Un grup de supervivents de l’incendi han decidit acampar al parc del Gorg com a senyal de protesta i de suport a les persones que es veuen obligades a malviure en llocs com ara la nau sinistrada. Es queixen també de les alternatives que se’ls han ofert, opcions a les quals Albiol es va referir ahir dient que a qui li ha convingut les ha acceptades i a qui no, no. “Se’ls ha ofert allotjament en un alberg, però el que està clar és que no es pot acampar, i encara menys quan s’ha ofert una alternativa tan generosa per part de la societat”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia