Successos

Salut Mental de Catalunya veu “aberrant i inadmissible” l’actuació de Mossos amb una ‘taser’ per reduir una dona a Sabadell

La federació d’entitats creu que l’acció va ser “totalment desproporcionada i carregada d’estigma”

L’entitat reclama que es prenguin “mesures exemplars”

Salut Mental de Catalunya (SMC) ha carregat contra l’actuació dels Mossos a Sabadell, on van reduir una dona davant un centre mèdic amb una pistola elèctrica (taser), que han qualificat de “violenta i totalment desproporcionada”.

“Inadmissible, aberrant i incomprensible. La ciutadania necessita un cos policial que l’atengui, l’ajudi i la protegeixi”, diu en un comunicat l’SMC, marca que agrupa la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Salut Mental Catalunya.

L’entitat creu que l’actuació estava “carregada d’estigma i desconeixement cap a la salut mental” i assegura que “vulnera els drets humans”.

A parer seu, la dona estava vivint una situació “d’agitació i angoixa” i necessitava, per tant, una actuació “d’acompanyament i ajuda” i no “violència”, que té “un efecte devastador en una persona en situació de vulnerabilitat”.

“Existeixen altres maneres de poder atendre aquestes situacions sense que els protocols passin per davant dels drets de les persones, de la lògica i del tracte humanitari”, defensen.

Les entitats demanen que es prenguin “mesures exemplars de manera immediata” perquè els fets no es tornin a repetir. A més, volen que es plantegi alternatives al sistema per “dignificar i acompanyar les persones” en situacions com aquesta.

“Era tan senzill com ser una mica flexibles i humans, com deixar entrar a la mare, avisar a un metge, buscar un espai tranquil per dialogar...”, lamenten.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia