Successos

Detenen a Platja d'Aro un capitost d'un grup mafiós que atracava narcotraficants

Alain Gallet, considerat molt perillós, utilitzava mètodes policials per seguir les víctimes

La policia francesa es va posar en contacte amb la Policía Nacional a final de l'any passat perquè l'ajudés a controlar els caps d'aquesta organització de delinqüents que atacaven delinqüents que operaven entre el Marroc, l'Estat espanyol i el francès. També va contactar amb les policies locals de Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Platja d'Aro perquè se sospitava que un dels capitostos, Alain Gallet, tenia habitatges com a mínim a Platja d'Aro, Calonge i també a Llers. Per això, durant mesos, la policia local de Platja d'Aro, que va acollir uns agents de la policia francesa de Lió, que es van traslladar expressament a la Costa Brava, va controlar, sobretot de nit, si hi havia moviments del sospitós o els seus vehicles a la zona. El mateix va fer la policia local de Calonge, on Gallet també tenia una casa llogada, amb nom fals, a la urbanització Vescomtat de Cabanyes. Aquesta setmana es va detectar el sospitós, que s'havia instal·lat, amb una noia, a l'apartament número 22 de l'avinguda Verona Terol de Platja d'Aro. Dilluns a la nit se'l va vigilar fins que se'l va veure retirar a l'apartament ja entrada la matinada. Es van prendre moltes precaucions perquè els agents francesos havien advertit que era molt perillós i que el més segur era que anés armat. Cap a les vuit del matí, un escamot format per una desena d'agents, entre membres de la Policía Nacional i policies locals de Platja d'Aro, va esbotzar la porta de l'apartament a cops de maça i va atrapar Gallet al llit amb la noia. Gallet, agafat per sorpresa, no va oposar resistència i el primer que va dir als policies va ser que no tenia armes. Els policies van escorcollar a fons l'apartament i, tal com els havia dit Gallet, no hi havia armes. També van escorcollar els apartaments de Llers i Calonge i van comissar 10.405 euros, 37 telèfons mòbils (9, sense estrenar), 19 targetes telefòniques, documents d'identitat i passaports falsificats amb la seva fotografia i quatre identitats diferents i carnets de conduir i passaports en blanc robats a França. També li van comissar tres cotxes i una motocicleta de luxe. Alain Gallet, de 47 anys, que tenia una ordre de crida i cerca de les autoritats franceses, va passar la nit als calabossos de la policia local de Platja d'Aro i l'endemà la Policía Nacional es va encarregar de dur-lo a l'Audiencia Nacional i d'allà se'l va traslladar a París, ja que hi havia una petició d'entrega immediata. La noia romanesa que pernoctava amb Gallet va quedar en llibertat després de ser interrogada per la policia.

La detenció de Gallet s'ha fet dins del marc de l'operació Parquè i ha suposat la detenció d'una trentena de persones entre França, sobretot a la zona de Lió, i Sevilla, Màlaga i Cadis. La policia considera que els arrestats estan implicats com a mínim en cinc atracaments (operaven armats i encaputxats) a narcotraficants als quals van robar més de cinc tones d'haixix, que després venien.

Refugi de mafiosos

Gallet no és l'únic mafiós que tenia refugi a Platja d'Aro i que ha acabat als calabossos de la policia local. Patrizio Bosti, tot un cap de la Camorra napolitana i un dels trenta criminals més buscats a Itàlia, va ser detingut per la Guàrdia Civil i els municipals el 10 d'agost del 2008 mentre feia una mariscada al popular restaurant Xacó de Platja d'Aro. Bosti, que ja feia un temps que s'havia establert a la zona, portava una documentació amb el nom de Daniele Giovanni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia