Successos

L'alcalde de Ginestar diu que el poble «sembla de dol» pels abusos a xiquetes

L'alcalde de Ginestar, Josep Maria Domènech, ha volgut manifestar la «sorpresa» i la «commoció» que ha provocat en aquest poble de mil habitants de la Ribera d'Ebre la detenció d'un veí per un suposat delicte d'abús a menors. De fet, Domènech va confirmar que l'home va ser detingut diumenge passat pels Mossos d'Esquadra, arran de la denúncia de tres famílies de les quatre o cinc xiquetes afectades. L'home, que té uns 65 anys, hauria estat abusant d'una xiqueta de nou anys de la seua família, que s'emportava a passejar amb una gossa. Però d'un temps ençà, l'home hauria fet servir com a reclam l'animal i la xiqueta, que és néta de la seua cunyada, per atraure també les seues amigues, que devien tenir entre set i nou anys, i de les quals també hauria abusat.

«Ha estat un fet molt lamentable, però s'ha detectat a temps i ara l'home està a les mans de la justícia», va remarcar l'alcalde. Segons Domènech, els veïns feia temps que el veien passejar amb les xiquetes i amb la gossa, «però ningú sospitava» que l'home estigués abusant de les menors. «Ens hem quedat molt sobtats», va reiterar l'alcalde, que va afegir-hi que la detenció d'aquest veí ha provocat «molta alarma» al poble. «Sembla que estem de dol, durant tota la setmana tothom ha estat molt afectat i no s'ha comentat cap altra cosa», va assenyalar Domènech. En aquesta línia, l'alcalde de Ginestar va destacar que el detingut és una persona molt coneguda al poble, ja que la seua dona té una botiga. El detingut està casat, té una filla i un nét. A banda, tot i que mai havia estat denunciat per abusos, alguns veïns han recordat que fa 25 anys ja hauria intentat abusar d'una altra menor, que va sortir del cotxe quan ell va voler tocar-la. «Jo diria que fa més de 25 anys que al poble es va parlar d'això, perquè en un poble aquestes coses es parlen», va concloure l'alcalde.

Domènech va confirmar que, després de la denúncia de les tres famílies, la jutge de Gandesa va cridar a declarar almenys quatre xiquetes de Ginestar, i que després hauria resolt la presó preventiva de l'home. La versió més estesa és que les xiques han dit que l'home els hauria fet «tocaments». A d'altres, només les mirava, mentre que hauria estat obligant la seua neboda a despullar-se davant d'ell. L'alcalde va comentar que primer van haver de declarar a Gandesa les tres xiquetes que van denunciar el cas, però que després la jutge també va citar la neboda del detingut. «Han estat uns fets realment lamentables, i tant de bo s'hagin acabat amb la detenció», va dir.

LA FRASE

JOSEP M. DOMÈNECH
alcalde de ginestar
«Els veïns feia temps que veien que l'home passejava amb les xiquetes i amb la gossa; però ningú es podia arribar a pensar que feia aquest tipus de coses. Tothom està molt afectat i aquesta setmana semblem un poble de dol»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia