Successos

Sancions a banyistes a l’estany de Banyoles

Banyar-se en zones on no està permès és un dels motius habituals de les sancions que s’estan posant a l’estany de Banyoles des que, ara fa quinze dies, es va incrementar la vigilància en aquest espai protegit. L’última sanció es va posar dijous a un home i una dona que van llogar una barca de rems i, un cop al mig del llac, s’hi van banyar. Els únics llocs on és permès el bany són la Caseta de Fusta, el club de natació i els Banys Vells.

Altres infraccions detectades han estat pescar sense autorització i navegar amb embarcacions no permeses. També s’han localitzat abocaments de deixalles. El dispositiu de control va a càrrec dels Mossos d’Esquadra, la policia local de Banyoles i el personal del Consorci de l’Estany. El director de l’ens que gestiona aquest espai natural, Albert Tubert, ha explicat que el reforç de la vigilància es fa en uns moments en què habitualment hi creix l’activitat. “L’objectiu –ha manifestat– no és merament sancionador, sinó garantir que totes les activitats que es portin a terme a l’estany es facin preservant l’entorn i amb les garanties de seguretat necessàries, sobretot en el cas del bany.” A nivell institucional, la decisió d’intensificar el control s’ha pres a la taula de coordinació integrada pel consorci, els ajuntaments de Banyoles i de Porqueres, els Mossos d’Esquadra i la policia local de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia